Krema za telo popularnog proizvođača privlači paukove - oglasio se i proizvođač

Korisnici širom sveta doživeli su niz neprijatnosti nakon nanošenja putera za telo koje se prodaje u poznatm lancu prodavnica kozmetičkih prozivoda Sefora. U pitanju nije ni alergijska reakcija, niti bilo šta slično, već nešto mnogo gore - njegov miris izaziva najezdu paukova koji vas prate u stopu!

Svetski poznat lanac kozmetičkih proizvoda Sefora ovih dana je dospeo u žižu interesovanja nakon što su se mnogobrojni korisnici širom sveta požalili da jedan puter za telo kupljen tamo izaziva najezdu paukova. U pitanju je proizvod brenda Sol de Žaneiro, Delisia Drenč, koji u prodavnicama košta između 22 i 48 dolara.

"Pauci me jure kada nanesem proizvod na telo"

Po rečima kupaca ovog proizvoda za negu tela, nakon njegovog nanošenja pauci se pojavljuju niotkuda, a osobu koja ga ima na sebi praktično jure. Svoje iskustvo zabrinuti korisnici su podelili na društvenim mrežama.

"Obično paukove viđam jednom u tri godine, ali nakon što sam počela da koristim ovaj proizvod, viđam ih svakoga dana. Jednom me je pauk čak i pojurio", podelila je svoje iskustvo jedna korisnica. Na njenu objavu nadovezao se još jedan korisnik, koji je rekao da je i njega jurio pauk: "Ja levo - on levo, ja desno - on desno. Kao da je pratio miris proizvoda".

Neki korisnici putera za telo su izvukli i deblji kraj: ne samo da su ih pauci jurili svuda po kući, već su doživeli i ujed ovih zglavkara. Nešto u tom proizvodu za negu ipak ima, ali ko će znati šta?

Niko ne zna šta je izazvalo reakciju paukova

Lavini komentara koju su objave korisnika izazvale priključili su se i mnogobrojni stručnjaci, koji su pokušali da nađu logično objašnjenje. Nažalost, ni oni nisu uspeli da nađu odgovor na pitanje koje muči mnoge. Zbog velikog broja komentara i interesovanja koje je ova tema izazvala, javnosti su bili prinuđeni da se obrate i proizvođači ovog putera za telo.

"Sol de Žaneiro izuzetno ozbiljno shvata bezbednost i brigu o svojim korisnicima. Iako ne možemo suditi o uticaju određenih hemikalija na ponašanje paukova, sa sigurnošću možemo reći da se te supstance ne nalaze u našim proizvodima", stoji u saopštenju proizvođača.

Međutim, njihov odgovor nimalo nije utešio one koji su proizvod već kupili, kao ni one koji su želeli da ga kupe. Štaviše, sve veći broj ljudi je artikal jednostavno uklonilo iz korpe za kupovinu preko interneta. Što je sigurno - sigurno je.