"Slepi putnik": Zmija otkrivena u kabini aviona tokom leta (VIDEO)

Haos na letu iz glavnog grada Tajlanda, Bangkoka u južnu provinciju Puket, izbio je kada su putnici primetili živu zmiju kako gmiže preko odeljka za prtljag iznad sedišta putnika.

Zmija je pronađena tokom leta 13. januara sa međunarodnog aerodroma Don Muang u Bangkoku i za sada nije poznato o kojoj vrsti je reč.

"Stjuardese su obaveštene pre sletanja u Puket nakon što je putnik primetio malu zmiju u odeljku za prtljag iznad glave", naveo je Fol Pumpang, šef korporativne bezbednosti tajlandske aviokompanije "ErAzija" u saopštenju, dodajući da je posada te kompanije dobro obučena da se nosi sa takvom pojavom, kao i da su putnici premešteni iz predostrožnosti.

Avion je sleteo bez incidenata, ističe se u saopštenju kompanije, i odmah su ga pregledali nadležni inženjerski i bezbednosni timovi na zemlji, prenosi Si-En-En.
Prema rečima Fola, bezbednost posade i putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a avion je, prema standardnoj proceduri, prošao kroz dubinsko čišćenje i fumigaciju.
Kompanija nije pominjala šta se dogodilo sa zmijom nakon što je avion sleteo u Puket, ali video koji je postao viralan na TikToku, a navodno je snimio putnik u avionu, prikazuje stjuarda kako plastičnom flašom pokušava da uhvati zmiju, i na kraju, je ugura u kesu.

Ovo je drugi put da je u avionu kompanije "ErAzija" pronađena zmija, pošto je u februaru 2022. godine uočen piton na jednom od domaćih letova kompanije u Maleziji, od glavnog grada Kuala Lumpura do Sabaha.

Avion je tada, zbog incidenta, preusmeren na međunarodni aerodrom Kučing u državi Saravak, a video snimci i fotografije pitona koji gmiže u avionu postali su viralni na društvenim mrežama.