"Fabelmanovi" - priča o porodici Stivena Spilberga

"Ne postoji scena iz filma koja se u nekom trenutku mog života nije dogodila, samo smo promenili mesto i vreme događaja", rekao je reditelj Stiven Spilberg za magazin "Veniti fer" povodom najnovijeg filma

Na snimanju filma "Fabelmanovi" oko poznatog reditelja kretali su se ljuda koji liče na njegove roditelje i sestre, a sve u savršenoj replici njegove kuće u Arizoni, gde je svaka soba apsolutno identična kao u rediteljevom sećanju.

Najnoviji film čuvenog Stivena Spilberga je lična priča reditelja o iskrenim osećanjima prilikom odrastanja. Radnja filma prati istoruju njegove porodice sa retkim momentima fikcije koji imaju ulogu da pojačaju dinamiku drame.

U ulozi roditelja Stivena Spilberga našli su se Mišel Vilijams i Paul Dano. Majka pijanistkinja slobodnog duha i otac "kruti" inženjer, svojim raznovrsnim interesovanjima podstakli su reditelja na razvoj mašte, iako su bili nesrećni partnerski spoj. Poznat je uticaj razvoda Spilbergovih roditelja na njega, jer je često javno govorio o slomljenosti duha u tom periodu života.

"Promenila mi se empatija prema mojim roditeljima kao ljudima. Prestao sam da ih gledam kao roditelje i počeo da ih gledam kao individue sa životima sa kojima se sada mogu poistovetiti, jer sam prošao iste traume razvoda kao i oni", kaže Spilberg.  

Film "Fabelmanovi" premijerno je prikazan ovog meseca. Do sada smo ovog reditelja pratili kroz priče o drugim ljudima, a sada imamo prilike da zavirimo u njegov život. Biće zanimljivo videti film o trenucima koji su formirali jednog od najnagrađivanijih umetnika filma prošlog i ovoga veka.