Magazin

U ovom zoološkom vrtu možete bubašvabu nazvati imenom vašeg bivšeg i dati je životinji da je pojede

Jedan zoološki vrt u San Antoniu nudi jedinstvenu priliku da u okviru proslave Dana zaljubljenih bubašvabe, pacove ili biljke koje u njemu žive nazovete imenom vaših bivših. Insekti, glodari i lišće će posle biti "likvidirani", odnosno pojedeni od strane drugih stanovnika zoo-vrta.
U ovom zoološkom vrtu možete bubašvabu nazvati imenom vašeg bivšeg i dati je životinji da je pojede© Canva / alexandraivankovich

Pripreme za obeležavanje Dana zaljubljenih se uveliko zahuktavaju, a različite institucije i brendovi utrkuju ko će osmisliti kreativniji način za proslavu. Međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi da će u trci za najoriginalniji način za obeležavanje ovog praznika pobediti jedan zoološki vrt u Americi.

Nazovite bubašvabu, pacova ili biljku imenom vašeg bivšeg

U susret prazniku svih zaljubljenih, zoološki vrt u teksaškom gradu San Antonio osmislio je zanimljivu akciju u kojoj može učestvovati baš svako, nezavisno od zemlje u kojoj se nalazi. Eto prilike i za nas iz Srbije, iako smo udaljeni hiljadama kilometara.

Posetiocima sajta ovog zoološkog vrta ukazana je prilika da za simboličan iznos u okviru jedne donacije nazovu imenom svojih bivših neku bubašvabu, pasova ili biljku. Kasnije će njima biti nahranjene druge životinje, što, kako navode čelnici ove institucije, ima posebnu draž u procesu isceljenja ljubavnih rana.

Biljku nazovite po bivšem za 5, bubašvabu za 10, a pacova za 25 dolara

"Tarifa" se, naravno, razlikuje i zavisi od toga koga ćete nazvati imenom bivšeg. Ako to bude biljka, doniraćete zoološkom vrtu samo 5 dolara (oko 550 dinara), dok je za bubašvabu sa imenom onoga ko vam je razbio srce potrebno da izdvojite 10 dolara (nešto manje od 1100 dinara). Pacov je najskuplji i košta 25 dolara (oko 2800 dinara).

Prilikom popunjavanja forme, bira se "objekat" koji birate, kao i visina donacije, a unosi se i puno ime i prezime (ili nadimak) koje će stanovnik zoo-vrta u budućnosti poneti. Nakon uplate, na mejl stiže i digitalni sertifikat, koji dalje možete zadržati ili proslediti onome ko je poslužio kao inspiracija.

Snimak "likvidacije" bivših partnera u obliku biljaka, bubašvaba ili pasova će kasnije biti objavljeni i na nalozima zoološkog vrta na društvenim mrežama, uz naznaku da je u pitanju nečija ljubav iz davnih dana. 

image