Magazin

Hari Poter u novom ruhu: "Varner Bros" potvrdio da će serija biti emitovana 2026. godine

Dugonajavljivana vest koja je obradovala sve ljubitelje Hari Potera konačno je dobila i zvaničnu potvrdu iz studija "Varner Bros" (Warner Bros). Početak emitivanja serije najavljen je za 2026. godinu, a za razliku od filmova, u kojima je manjkalo detalja, ona će biti verna adaptacija pisanih dela književnice Džoan Rouling.
Hari Poter u novom ruhu: "Varner Bros" potvrdio da će serija biti emitovana 2026. godine© Wikimedia Commons / By Karen Roe - The Making of Harry Potter 29-05-2012, CC BY 3.0

Saga o dečaku-čarobnjaku i njegovoj družini, koja je zaludela čitav svet, konačno će, nakon više od 10 godina, ugledati svet u potpuno novom ruhu. Generalni direktor studija "Varner Bros", Dejvid Zaslav, potvrdio je ove navode i najavio da će premijera serije biti već 2026. godine, ukoliko sve bude išlo po planu.

"Nismo se stideli svog uzbuđenja kada je Hari Poter u pitanju. Poslednji film je bio snimljen pre više od 10 godina. Obe strane su srećne kada je novi život franšize u pitanju. Naši pregovori su prošli sjajno i jako smo srećni zbog svega što nas čeka u budućnosti", rekao je Zaslav na konferenciji sa investitorima, a preneo The Wrap.

Drugi život Hari Potera i magične družine

Rukovodioci kompanije "Varner Bros" sastali su se sa kreatorkom lika Hari Potera i njegove magične družine Džoan Rouling i njenim predstavnicima, a nakon dugog većanja dogovor je postignut. Dve strane su se složile da je krajnje vreme da se franšizi podari drugi život i uspele da se dogovore o uslovima saradnje.

Serija će biti emitovana na striming servisu HBO Maks, a planirano je da svaka sezona bude posvećena jednoj knjizi. Serija će iznova ispričati priču o dečaku-čarobnjaku i gledaocima predstaviti do sada najbolju adaptaciju pisanih dela, oslanjajući se na najsitnije detalje koji su u filmovima bili izostavljeni. 

Glumački sastav će biti obnovljen, studio u potrazi za scenaristom

Detaljnijih informacija o tome ko će se pridružiti glumačkom sastavu  još uvek nema, ali zaljubljenici u serijal nagađaju da će on biti u potpunosti obnovljen. Osim toga, još uvek nije poznato ko će biti u ulozi izvršnog producenta serije. Novinari smatraju da će studio najverovatnije ovu poziciju ponuditi scenaristi "Naslednika", Frančeski Gardiner.

U aprilu prošle godine Dejvid Zaslav je najavio i da će serija o Hari Poteru na servisu HBO Maks trajati oko 10 godina. "Moja supruga i ja čitamo knjige o Hariju Poteru svakom od naše troje dece. Zaista je dirljivo, deset godina zaredom ljudi će gledati Harija Potera na HBO-u. Mislim, to je zaista nešto posebno" rekao je tada Zaslav.

image