Magazin

Tejlor Svift prvi put na Forbsovoj listi milijardera

Američka pevačica Tejlor Svift našla se na Forbsovoj listi milijardera prvi put, kao jedna od 14 slavnih ličnosti. Ona je prva muzičarka koja je postala milijarderka samo na osnovu svojih pesama i nastupa, a njena kolektivna neto vrednost se procenjuje na 31 milijardu dolara.
Tejlor Svift prvi put na Forbsovoj listi milijarderaGetty © Neilson Barnard

Sviftova je u oktobru postala milijarderka, velikim delom zahvaljujući njenoj rekordnoj turneji "Eras Tur (Eras Tour), koja je postala prva turneja u istoriji koja je zaradila više od milijardu dolara. Procenjuje se da je ta turneja zaradila 1.04 milijarde dolara samo od svojih prvih 60 nastupa, a sada se Tejlor zvanično pridružuje "Forbsovoj" listi milijardera.

"Forbs" je u oktobru procenio da je oko 500 miliona dolara njenog bogatstva bilo u gotovini od muzičkih tantijema i turneja, još 500 miliona dolara je bilo od sve veće vrednosti njenog muzičkog kataloga, od kojih je veliki deo ponovo snimala i izdavala, dok je 125 miliona dolara njene neto vrednosti dobila od nekretnina.

Navodi se da je 2. aprila, od utorka popodne, neto vrednost Sviftove procenjena na 1.1 milijardi dolara i ona je sada jedna od 264 nova milijardera na Forbsovoj listi.

Džej Zi i Rijana su takođe izdvojeni kao muzičari na "Forbsovoj" listi poznatih ličnosti milijardera, a među ostalima od ukupno 14 su i reditelj Džordž Lukas, Džimi Bafet, Stiven Spilberg, Lućijano Beneton, Đorđo Armani, deca Silvija Berluskonija (Marina i Pjer Silvio), Domeniko Dolče, Stefano Gabana, Masimo Morati i drugi.

image