Novi ''Avatar'' će biti najskuplji film na svetu

Nastavak naučnofantastičnog hita ''Avatara'' je velika tema u svetu zbog pretpostavke da je produkcijski budžet filma dostigao čak 400 miliona dolara, ne računajući dodatne troškove marketinga. Da bi se prodaja karata izjednačila sa ogromnim uspehom prvog filma, potrebno je da profit pređe dve milijarde dolara.

''Avatar: Put vode'' je dugo iščekivani projekat reditelja Džejmsa Kamerona, koji će publiku ponovo vratiti u magičan univerzum planete Pandore. Originalni ''Avatar'' je i dan danas najuspešniji film na svetu.

Kada je prvi deo izašao u 2009. godini, postao je veoma popularan zbog 3D tehnologije koja je tada bila novitet. Međutim, upravo iz ovog razloga, mnogi korisnici društvenih mreža smatraju da ovaj film neće imati toliko pozitivne reakcije, zato što su mnoge vrste ovakvih efekata već više puta viđeni u proteklih 13 godina.

Ipak, mnogi ljudi širom sveta su uzbuđeni zbog ovog nastavka. Veliki deo filma je snimljen pod vodom, korišćenjem specijalne tehnologije i senzora koji će precizno skenirati pokrete glumaca. Kameron je izjavio da će se pobrinuti da 3D efekti ovog nastavka nadmaše prethodni i da smatra da je to veoma važan deo ovakvog projekta.

Međutim, troškovi za ovaj film su neočekivano prešli prvi planiran budžet, koji je bio skoro upola manji. ''Dizni'' je već uložio oko milijardu dolara za narednih 4 nastavka, ali je ovaj plan sada u razmatranju.

Početak prikazivanje ovog filma u bioskopima u svetu, planirano je počne od sredine decembra.

Priča se nastavlja deset godina nakon završetka prvog filma i sada ćemo otkriti nove delove ove planete, kao i likove u koloniji koja živi pod vodom. Glavna tema je, kao i pre, čovekova pohlepa i njen uticaj na prirodu. Za one koji nisu zainteresovani za ovakvu tematiku, ovaj film i dalje vredi pogledati zbog fantastičnih efekata i vrhunske produkcije koja će sigurno prikazati koliko je filmska industrija tehnološki napredovala.