Puškin, Jesenjin, Šerlok Holms: Moskovljani često nazivaju mačke imenima pisaca i književnih junaka

U Puškinovu čast, u Moskvi je ime dobilo čak 57 mačaka, a njih osam je dobilo ime po Sergeju Jesenjinu. U ruskoj prestonici životinje dobijau imena ruskih pisaca, starogrčkih bogova, istorijskih ličnosti i književnih junaka.

Moskovljani često imenuju svoje ljubimce u čast ruskih pisaca i pesnika, istorijskih ličnosti, kao i junaka ruskih crtanih filmova, navodi se na sajtu gradonačelnika i vlade prestonice, prenosi RIA novosti.

"Stanovnici ruske prestonice ne propuštaju priliku da imenuju mačke poznatim imenima iz književnosti... Ljubitelji ruskih klasika su sajtu grada mos.ru registrovali 57 mačaka u čast Aleksandra Puškina i osam mačaka u čast pesnika Sergeja Jesenjina", rekla je Elena Šinkaruk, predsednica odbora javnih službi Moskve.

Pored toga, Moskovljani imenuju svoje ljubimce u čast heroja svetske istorije i umetnosti: na primer, na portalu je registrovano 11 pasa po imenu Ričard Lavlje Srce, devet pasa po imenu Mikelanđelo i jedna mačka koja se zove Napoleon Bonaparta. Više od 500 mačaka se zove Šerlok Holms i doktor Votson.

U Moskvi je popularno i ime ruskog dečjeg crtanog lika Luntika u čiju je čast nazvano više od 90 mačaka i čak 43 psa.

Napominje se da su Musja, ​​Boni i Arči postala najpopularnija imena mačaka i pasa koji žive među Moskovljanima.