Koncerti benda Ramštajn: Šta je zabranjeno uneti, izmene režima saobraćaja

Nemački hard rok bend Ramštajn će po treći put nastupiti u srpskoj prestonici 24. i 25. maja, a koncerte na Ušću, pored antologijskih hitova, obeležiće i produkcija koja podrazumeva binu dugačku 60 metara i jačinu zvuka do 2 miliona vati, poručili su organizatori. Tokom dva dana koncerta očekuje se poseta više od 120 hiljada ljudi iz čitave Evrope.

Koncertni prostor obuhvataće 240 hiljada kvadratnih metara. Samo bina, za čiju izradu je potrebno čak 6 dana biće dugačka 60 metara, a ići će do 36 metara u vis. Sedam meseci bilo je potrebno da 18 inženjera zvuka i svetla, zajedno sa tehničkim dizajnerima, do poslednjeg detalja dizajniraju stejdž na kom će nastuputi popularni Nemci.

Beograd će doživeti gotovo tektonska pomeranja, budući da će jačina zvuka ići do nepojmljivih 2.040.000 vati! Za potrebe dva koncerta u Beograd je doveženo neverovatnih 77 šlepera opreme. Koncertni prostor zauzima oko 240 hiljada kvadratnih metara, a na realizaciji koncerata uključeno je oko 1500 ljudi! 

Moćna pirotehnika je zaštitni znak benda i sastavni deo neponovljivog performansa, pa se očekuje gotovo 600 različitih pirotehničkih efekata po koncertu, za čiju je izvedbu potrebno oko hiljadu litara benzina i oko 60 kilograma likopodijuma po večeri.

Kapije koncertnog prostora otvaraju se u 16.30 časova, a zbog očekivanih velikih gužvi, organizatori iz Skymusic-a apeluju na posetioce da na koncert dođu ranije. Vreme predviđeno za početak koncerta je 20 časova.

Zabranjeni predmeti na koncertu:

- rančevi i torbe veći od 20x30 cm (veličina A/4)
- akcione kamere
- dronovi
- štapovi za selfije
- profesionalne kamere sa odvojivim objektivima,
- profesionalni video i audio uređaji za snimanje
- oružje
- boce ili posude bilo kog tipa
- predmeti koji mogu biti korišćeni kao projektili
- laserski pokazivači
- bicikli, trotineti, roleri, skejtbordovi
- hrana ili piće
- kišobrani (u slučaju kiše, molimo vas da umesto kišobrana ponesete kišni mantil)

Oramarići za prtljag

Torbe i prtljag veći od A4 formata (20x30cm) nisu dozvoljeni. Molimo vas da koristite ormariće za prtljag za odlaganje ovih predmeta. Ormarići se nalaze na dve lokacije.

Beograd će biti jedini grad u ovom delu Evrope koji će imati čast da ugosti ovu rok grupu - našao se na listi od ukupno 16 gradova koji će biti deo ove spektakularne evropske Stadion turneje, a nama najbliži gradovi koji su obuhvaćeni ovom turnejom su Atina i Klagenfurt.

Izmene režima saobraćaja

Tokom održavanja koncerta grupe "Ramštajn" na Ušću, danas i sutra od 6 do 24 časa doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Danas i sutra, od 6 do 24 časa, obustavlja se saobraćaj u Bulevaru Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Ulice trešnjinog cveta (oba smera), kao i saobraćaj u Ulici ušće, na delu od Bulevara Nikole Tesle do splava "Asteriks".

U nedelju, 26. maja, od 00.00 do 12.00 časova obustavlja se saobraćaj u Bulevaru Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Ulice trešnjinog cveta (oba smera), kao i saobraćaj u Ulici ušće, na delu od Bulevara Nikole Tesle do splava "Asteriks".