Oduzeta mu dozvola - na saslušanje se uključio video-pozivom, ali dok je vozio (VIDEO)

Muškarac iz Mičigena sa suspendovanom vozačkom dozvolom pridružio se digitalnom sudskom saslušanju o svom slučaju, ali dok je sedeo za volanom.

Jednostavno neki ljudi ne mogu bez vožnje kolima, bez obzira što im je vozačka dozvola oduzeta. Tome svedoči i nedavni slučaj iz Amerike koji je bukvalno "za ne poverovati".

Naime, Kori Haris se nije fizički pojavio na sudu na saslušanju 15. maja, ali se zato, kako pokazuje snimak objavljen na društvenim mrežama, uključio preko Zum aplikacije, i to dok je vozio.

Na snimku se vidi da sudija Sedrik Simpson pita Harisa da li je vozio kada se priključio saslušanju video pozivom, a Haris mu odgovora da se “upravo zaustavlja na parkingu kod svog lekara" i da je spreman za saslušanje za "jednu sekundu".

Advokat koji zastupa Harisa, Natali Pajt, zatražila je odlaganje saslušanja za dve do četiri nedelje.

"U redu, možda nešto ne razumem. Ovo je vožnja dok je dozvola suspendovana", rekao je Simpson. A Pajt je potvrdila da su videli vožnju osobe koja je bez dozvole.

Sudija je dodao: "Evo, gledam njegov dosije. On nema dozvolu. Oduzeta mu je, a on vozi". Advokat je potvrdila da je sudija bio u pravu, koji je bio u neverici.

Izdao je nalog da se Haris istog dana uputi u pritvor okruga Vošteno. "O, moj Bože", rekao je Haris. Nije odmah bilo jasno da li se Haris predao kako je Simpson tražio, prenosi En-Bi-Si-Njuz.