Magazin

Mladoženja isheklao mladi venčanicu - trebalo mu oko 100 sati rada

Jedan par iz Hrvatske svoje sudbonosno "Da" izgovorilo je minulog vikenda, ali po jednom simpatičnom detalju ostaće upamćeni javnosti. Naime, mladoženja je svojoj budućoj supruzi isheklao venčanicu i tako oduševio mnoge.
Mladoženja isheklao mladi venčanicu - trebalo mu oko 100 sati rada© @ bristekjegor/freepik

Mala, bela, heklana haljina ima ukrase oko struka i na rubu suknja, a ovaj komad koje je njen suprug heklao puna tri meseca, učinio je dan njihovog venčanja posebnim.

Dijana Topolnjak i Luka Knezić venčali su se u subotu u Čakovcu, a mlada je za tu priliku nosila haljinicu koju je izradio njen suprug. Mlada je istakla da je mladoženja ponudio da ishekla haljinu i da se nije nadala da će biti tako lepa.

"Jako verujem Luki i nisam baš dugo razmišljala kad mi je pre oko godinu dana, kad smo počeli planirati naše venčanje, ponudio da on ishekla moju venčanicu. Prihvatila bih bilo kakvu haljinu koju bi on napravio, jer je to puno truda s njegove strane i stvarno prekrasan poklon. Nisam se baš nadala da će haljina biti tako lepa, ali na kraju me stvarno oduševila", priznala je Dijana.

Sati i sati truda

Za izradu je utrošeno oko stotinu sati rada, a treba napomenuti da je Luka samouki majstor, koji se, priznaćemo, odlično snašao u ovom poduhvatu.

"Činilo mi se da je to nešto što bi moglo biti opuštajuće, pa sam pre otprilike godinu i po odlučio kupiti početnički set i gledao sam nekoliko sati tutoriala preko Jutjub platforme. Tako sam počeo heklati. Pokazalo se da me to zaista opušta i to me ohrabrilo u ideji da Dijani ponudim da joj isheklam haljinu za venčanje. Moram reći da je u početku bilo jako teško i nekoliko puta sam hteo da odustanem. Danas mi je drago što nisam. S vremenom sam počeo uživati i krenulo mi je od ruke", istakao je Luka, a piše 24 sata.

Priznao je da je imao malu pomoć Dijanine sestre oko svadbenog buketa, kako bi on imao vremena da sebi ishekla mašnu. 

image