Magazin

Zbog Novaka čuveni krokodil ima zavoj na kolenu

Kompanija "Lakost" je prepoznatljiva po oznaci krokodila, ali i po tome što je tehnički sponzor Novaka Đokovića. Uz Noleta je bila u teškim trenucima njegove karijere, a podrška nije izostala ni sada kada se srpski teniser oporavlja nakon operacije kolena. Na zvaničnom Iks profilu, "Lakost" je podelio zanimljivu sliku koja ima posebno značenje.
Zbog Novaka čuveni krokodil ima zavoj na kolenu© Print scr/iks/yerikilyassov/

Ime Novaka Đokovića već decenijama odzvanja svetom - uz njegovo ime može da stoji i "najbolji svih vremena" iako je u zavidnoj karijeri imao veoma teških momenata. Setimo se samo drame u Australiji od pre par godina, ali i skorašnje operacije kolena od koje se uspešno oporavlja. 

Pored obožavaoca, veliku podrušku mu pruža i njegov sponzor koji ne odustaje od šampiona, a o čemu svedoči i sledeći slučaj. Ali, krenimo redom...

Prepoznatljiv krokodilčić, zaštitni znak pomenute kompanije, koji stoji na levoj strani majice, tik pored srca, sada ima malu izmenu. Zeleni krokodil ima umotanu nogu, tj. koleno, a ovu "izmenu" je uradio Miroslav Vujović Grafa koji je "novi izgled krokodila" podelio na svom Iks nalogu.

Ovo grafičko rešenje je oduševilo ne samo zajednicu čuvene mreže, već i čelne ljude Lakosta kompanije - slika je podeljena na zvaničnom profilu modne kuće, a i na profilu izvršnog direktora marke Tjerija Gibera.

Potez su hvalili "tviteraši", uz želje da Novak što pre ozdravi i da se nađe na terenu.

Bilo je za očekivati da će "novi logo" svog tehničkog sponzora podeliti je i sam Novak Đoković, što je isti i uradio, ali na Instagram pričama.

Ko je bio čuveni "krokodil"

Kompanija "Lakost" proizvodi majice za tenis, a svoju istoriju je započela davne 1929. Osnovana je zahvaljujući francuskom teniseru i preduzetniku Žan Reneu Lakostu, koga su navijači zvali krokodil, te nas ne čudi otkuda ovaj logo.  

image