Magazin

Monika Beluči bez fotošopa: starenje i nesavršenosti su sasvim u redu

"Samo ono što je prirodno može biti lepo, a kada vi više niste vi, onda postajete karikatura" - Monika Beluči
Monika Beluči bez fotošopa: starenje i nesavršenosti su sasvim u reduGetty © Antony Jones

Italijanska glumica Monika Beluči, jedna od retkih glumica koja se nije podvrgla estetskim zahvatima, nedavno je još jednom oduševila Instagram zajednicu kada je na jednom od profila posvećenih ovoj pedeset osmogodišnjoj divi osvanuo isečak iz njenog gostovanja u emisiji "Pasaž de arts". Za gostovanje u ovom francuskom šou programu glumica je izabrala prirodnu, nenapadnu šminku i elegantni crni komplet, čime je još jednom pokazala da bore u njenim godinama nešto potpuno prirodno, a da umerenost u oblačenju ženi samo dodaje na lepoti.

"Nisam opsednuta. Oduvek sam bila žena sa oblinama, nikada mršava. To je moja priroda" – istakla je glumica sa ponosom, dodajući da su godine za nju zaista samo broj.

U jednom od intervjua koje je dala prošle godine za "Sandej Tajms Stajl Magazin", slavna diva i seks simbol, navela je kako nema strah od starenja i dodala da je mnogo žena koje se osećaju slobodnim da stare na potpuno različite načine.

Upravo tada je i objasnila koncept "mirnog starenja" – kada imate 50 ili 60 godina, nemate iste potrebe koje imate sa 20. Kada ste jako mladi, imate ono Francuzi nazivaju "đavolskom lepotom", koja je prirodna, mladalačka, i to je upravo lepota mladosti. Ali život prolazi, a sve fizičko stari i to je nešto što moramo prihvatiti. Ne možemo ništa učiniti da to promenimo. Ali istovremeno treba da budemo srećni, jer ako starimo, znači da živimo dug život. I kako se telo umanjuje, tako naša duša raste."

Poslednjih par godina, ipak, sve je više žena iz sveta šou biznisa koje su odlučile da umesto promovisanja savršenog lica bez ijedne bore, ili savršenog tela bez grama celulita, pokažu da je svako životno doba lepo na svoj način, i da lepota žene dolazi iznutra.

Među slavnim damama koje su odlučile da svojim primerom pokažu lepotu prirodnog starenja i koje svim ženama jednoglasno poručuju: starenje i nesavršenosti su u redu, nalaze se i Monika Beluči, Meril Strip, Sara Džesika Parker, Džulija Roberts i Eva Longorija, koja uvek naglašava kako je starenje asocira na mudrost, iskustvo i zrelost. 

Vreme u kome živimo donelo je mnogo mogućnosti: lako možemo promeniti boju kose ukoliko nam se naša ne dopada ili želimo pokriti sede, možemo korigovati usne, podići obrve i "ispeglati bore", ali, da li u tome zaista leži lepota jedne žene?

image