Kejt Midlton nakon 6 meseci ponovo u javnosti

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, pojavila se na zvaničnoj proslavi rođendana kralja Čarlsa III na čuvenom događaju Trooping the Colour u Londonu. Poslednji put princeza od Velsa bila u javnosti pre 6 meseci, kada se sa porodicom pojavila na Božićnoj šetnji u Sandringemu.

Princeza od Velsa Kejt Midlton pojavila se danas, nakon šest meseci, sa svojom decom, princezom Šarlot i prinčevima Džordžom i Luisom, na paradi povodom rođendana kralja Čarlsa III koja je upriličena u Londonu. 

Spekulacijama je došao kraj: Kejt na proslavi rođendana kralja Čarlsa III zajedno sa porodicom

Na fotografije princeze čekao je ceo svet, budući da, od kako je poslednji put bila u javnosti, društvene mreže i mediji ne prestaju da kuju raznorazne teorije zavere. A kako i ne bi, kada su čak i zvanične fotografije koje su objavljene na nalogu kraljevske porodice bile fotošopirane. Osim toga, i zvanično obraćanje u martu tekuće godine, kada je objavila da boluje od raka, izazvalo je niz spekulacija o njenom stanju i sumnji da je u pitanju dipfejk video.

Kejt Midlton uslikana je sa decom, princezom Šarlot i prinčevima Džordžom i Luisom, u službenom automobilu kraljevske porodice, a potom i u kočiji. Bez obzira na zdravstveno stanje, princeza blista u elegantnoj kreaciji bele boje upotpunjenoj efektnim šeširom. Nakon pristizanja u Bakingemsku palatu, Kejt je sa decom ceremoniju pratila sa balkona. Da je Kejt Midlton odlučila da ipak ne prisustvuje svečanosti, princeza Šarlot i prinčevi Džordž i Luis bi najverovatnije u kočiji sedeli sa vojvotkinjom od Edinburga.

Kejt Midlton najavila dolazak na proslavu rođendana na svom Instagram nalogu

Svoje prisustvo na svečanosti Kejt je najavila sinoć na svom zvaničnom Instagram nalogu, a njena objava je za jako kratko vreme sakupila na hiljade "lajkova" i komentara obožavalaca. U emotivnom obraćanju javnosti princeza od Velsa je navela da će se pojaviti na paradi povodom rođendana kralja Čarlsa III, kao i da se nada da će se u narednih nekoliko meseci polako vraćati poslovnim obavezama, ali samo onoliko koliko joj njeno zdravstveno stanje dozvoljava.

U objavi koju je podelila, Kejt je takođe spomenula i kako protiče lečenje. "Ima napretka, ali kao i svako ko prolazi kroz proces hemoterapije, i ja imam i dobre i loše dane", napisala je princeza. "Kada su loši dani, telo je slabo i umorno i potreban mu je odmor. Ali kada su dobri dani i kada snage ne manjka, postoji želja da se oni iskoriste što je moguće bolje". U svom obraćanju Kejt se zahvalila svima koji su joj pružali podršku i ohrabrivali je u borbi sa bolešću i istakla da joj je to pomoglo da prebrodi najteži period.