"Orlovi" najlepši na EURO 2024, prenose mediji - evo kako izgleda lista najatraktivnijih fudbalera

Ljubitelji sporta ovih dana pomno prate svaki pokret naših fudbalera koji nastupaju na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Veštačka inteligencija ih isto prati, ali iz drugog razloga - ona smatra da su naši "Orlovi" veoma privlačni.

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj je, slobodno možemo reći, jedan od najvećih sportskih događaja ove godine, a osim o fantastičnoj igri najvećih fudbalskih legendi savremenog doba, dosta se priča i njihovom fizičkom izgledu.

Srpski "Orlovi" zapali za oko veštačkoj inteligenciji

Nije novost da srpski muškarci važe za izuzetno atraktivne muškarce, koji mame uzdahe dama gde god da se pojave. Ni fudbalski teren nije izuzetak. Ipak, ono što je zanimljivo jeste da ovoga puta izbor najatraktivnijih fudbalera nisu vršile devojke, već - veštačka inteligencija.

Softver je imao težak zadatak: da analizira fizički izgled 624 fudbalera iz ukupno 24 reprezentacije i donese odluku iz koje zemlje dolaze najlepši igrači. Po mišljenju veštačke inteligencije, naši "Orlovi" su ubedljivi pobednici, sa 77,9 od maksimalnih 100 poena.

Italijani i Turci za dlaku odneli pobedu, ali AI nije odolola srpskom šarmu

Odmah iza srpske reprezentacije našle su se reprezentaicje Italije i Turske - njihovi igrači sakupili su 77,64, odnosno 77,59 poena. Rumunski fudbaleri našli su se na 4. mestu, dok je reprezentacija Danske zatvorila TOP 5 u kategoriji najatraktivnijih igrača Evropskog prvenstva.

Najgore su prošli reprezentativci Švajcarske: sa "mizernih" 68,13 poena, dok su za nijansu lepši od njih Francuzi i domaćini takmičenja, igrači nemačke reprezentacije. Nisu se proslavili ni Englezi - oni su na 5. mestu sa kraja spiska, preneo je portal San.

"Osvojili smo Evropsko prvenstvo, možemo kući mirno"

Tekst o izboru za najatraktivnije igrače Evropskog prvenstva nije promakao ni srskim tviterašicama, koje su zaključke veštačke inteligencije samo još jednom potvrdile. "Jesmo li manekeni ili nismo, molim lepo", napisala je jedna od njih.

"Što se mene tiče mi smo osvojili Euro, možemo kući mirno", nadovezala se na objavu druga korisnica Iks platforme. Jedna je čak otišla i korak dalje i srpskim reprezentativncima "nadenula" lente i krune kakve obično nose pobednice takmičenja za Mis sveta. Osim seksipila i šarma, Srbi plene i humorom, i tu nema debate.