Proglašena najbolja evropska turistička atrakcija - nije neko iznenađenje (FOTO)

Evropa jeste svojevrstan muzej, prepun istorije, znamenitosti, arhitekture i raznih atrakcija koje plene svojim pojavama i pričama koje se vezuju za njih. Zato, svake godine, turisti i svetski putnici imaju prilike da ocene najbolje evropske atrakcije, a ovog puta titula je pripala simbolu Pariza koji stoji na Marsovim poljima i prkosi zubu vremena, odoleva kiši, snegu, suncu i postaje nezaobilazna TikTok senzacija svih koji su posetili Grad svetlosti.

Titule The Travellers Choice Awards Best of the Best, prema renomiranom sajtu u domenu turizma Tripadvisor su dodeljene, a među kojima je i nagrada za najbolju turističu atrakciju u Evropi. Iznenađujuće ili ne, titulu je odneo Ajfelov toranj, veoma popularna destinacija koja je bezbroj puta viđena u filmovima, serijama, TikTok i Instagram postovima.

Impresivne ocene, vredna turistička atrakcija

Rezultat govori da je dobio 142.770 recenzija, sa prosečnom ocenom 4,5. Turisti i putnici su komentarisali i opisivali znamenitost u recenzijama kao "iznenađujuće vrednu turističku atrakciju" i da je "toranj premašio očekivanja".

Odmah iz tornja, drugo mesto je pripalo Kući Ane Frenk u Amsterdamu, dok je treće plasirana Sagrada Familija u Barseloni, prenosi Tajm Aut.

U nastavku pogledajte 10 najboljih atrakcija u Evropi, prema Tripadvisoru.

1. Ajfelova kula, Pariz
2. Kuća Ane Frank, Amsterdam
3. Bazilika Sagrada Familia, Barselona
4. Koloseum, Rim
5. Muzej Luvr, Pariz
6. Milanska katedrala, Milano
7. Muzej Vasa, Stokholm
8. Akropolj, Atina
9. Muzej Orse, Pariz
10. Arheološki park Pompeja, Pompeja

Nezabilazan za slikanje

Najpoznatiji toranj na svetu, koga godišnje poseti preko 5 miliona turista, nosi ime po inženjeru koji ga je projektovao, Gistavu Ajfelu. Sagrađena je u 19. veku i tada je sa 300 metara visine bio najviša građevina na svetu. Do vrha ima čak 1665 stepenica. Od 2022. godine, Ajfelova kula, kako se još zove, zvanično je visoka 330 metara.

Interesantno je da kada je sagrađena, mnogi Parižani su mislili da je ruglo, ali danas je priča skroz drugačija i smatra se remek-delom ispred kog se slikaju svi turisti koji posete Pariz.