Magazin

Kada šef pomrsi konce: Devojka rekla da ide kod lekara, pa u avionu doživela neprijatno iznenađenje

Nekada nam baš jedan dan nedostaje da završimo neke svoje obaveze, stignemo da otputujemo pre nego što krene gužva, ili se jednostavno odmorimo. Ali, većina nas u tom slučaju uzme dan godišnjeg odmora. Međutim, jedna devojka je pomislila da je uzimanje dana bolovanja bolja ideja, ali se brzo pokajala.
Kada šef pomrsi konce: Devojka rekla da ide kod lekara, pa u avionu doživela neprijatno iznenađenje© Canva / Ziga Plahutar

Nema neprijatnije situacije od one da budemo uhvaćeni u laži, naročito ukoliko ona može potencijalno ugroziti našu egzistenciju, odnosno posao koji nam donosi novac. U jednoj takvoj našla se jedna mlada frilenserka poreklom iz Indonezije.

Sve je išlo po planu i ništa nije slutilo na nevolju, sve dok...

Uzimanje dana odsustva radi odlaska kod lekara je oduvek bila praksa, naročito ukoliko je pregled zakazan u sred radnog dana. Međutim, mladi, a posebno pripadnici generacije Zed, su počeli ovo da zloupotrebljavaju, ne bi li sebi produžili vikend ili "častili se" slobodnim danom u sred radne nedelje. Obično zaposleni u tom slučaju vode računa o tome da negde ne sretnu rukovodioca ili druge kolege.

Ali, nekada se kockice baš i ne poklope. Jedna baš ovakva priča nasmejala je ovih dana čitav TikTok, a i šire. Naime, 23-godišnja frilenserka po imenu Grejs, koja radi u Evropi, a živi na Baliju, u Indoneziji, odlučila je da uzme dan bolovanja kako bi navodno otišla kod lekara. Međutim, u stvarnosti je ona planirala da se tog dana vrati kući.

Za ovu devojku izreka "U laži su kratke noge" sada ima mnogo više smisla

Ono što nije očekivala jeste da će se na istom letu sa njom naći i njen menadžer. U viralnom TikTok video-snimku koji je Grejs podelila pošto se ukrcala na let, a koji je sakupio više od milion pregleda, devojka je pokazala snimak ekrana sa porukom koju je dobila od rukovodioca. U poruci je bila njena slika iz aviona i (sasvim logično) pitanje: "Da li je ovo bolnica?"

Kako je objasnila kasnije u intervjuu za Njuzvik, kada je dobila poruku ostala je u blagom šoku, ali je na kraju sve ispalo poprilično dobro. "Primećena sam još na aerodromu, tokom ukrcavanja na let. Razgovarali smo i tada i kasnije u avionu. Poslao mi je sliku i na kraju smo se dobro ismejali", objasnila je Grejs.

image