Sakrio 104 zmije u pantalonama, carinici zapanjeni

Čovek je pokušao da prokrijumčari više od 100 živih zmija iz Hongkonga u Šenžen tako što ih je ugurao u pantalone, kažu carinici.

Kineski carinici uhvatili su muškarca sa neobičnim "modnim dodatkom" - 104 zmije koje je uredno spakovao u pantalone.

Ono što je posebno zadučilo carinike jeste neobičan način na koji je muškarac hteo da prokrijumčari velikih broj ovih opasnih gmizavaca.

Nakon inspekcije, carinici su otkrili da su džepovi pantalona povezani kanapima sa šest kesa zalepljenih selotejpom. Kada su ih otvorili, svaka od kesa je bila puna živih zmija raznih vrsta, veličina i boja (crvene, bele, roze), naveli su carinici.

Iako su mnoge zmije bile male, ovo je svakako zapanjujuća količina gmizavaca koji mogu da stanu u jedan par pantalona.

U saopštenju se navodi da je zaplenjeno 104 gmizavca, uključujući mnoge koje nisu autohtone vrste. Strogi zakoni o biološkoj sigurnosti i kontroli bolesti zabranjuju ljudima da unose u ​​zemlju autohtone vrste bez dozvole.

"Oni koji prekrše pravila odgovoraće pred zakonom", rekli su u carinskoj upravi, ne precizirajući kaznu.

Prošle godine je na istom prelazu zaustavljena žena koja je pokušala da prokrijumčari pet zmija skrivenih u grudnjaku, prenosi Bi-Bi-Si.

Kina je jedan od najvećih svetskih centara za trgovinu životinjama. S ciljem da suzbiju krijumčarenje, vlasti sve više pooštravaju mere.