Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Ovan podznak Ovan

U 2023. godini ne smete se zadovoljiti izborima koji nisu bili vaš prvi izbor, već istrajati do onoga što ste sebi namenili. Jupiter će vas lakše prepoznati ako budete jasni i sa konkretnim ciljem.
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Ovan podznak Ovan© Pixabay/Alexas_Fotos

Ovnovima je najbolje da već od početka godine ulažu najviše u sebe. Sve što zahteva disciplinu i suzdržavanje sada je ohrabreno rezultatima da svoje kriterijume podignete na viši nivo. To mogu biti edukacije, treninzi, promena režima ishrane, bilo kakav rad na sebi kao i odluke o izmeštanju u novo okruženje.

Što se finansija tiče 2023. godina vam je naklonjena na sledeći način: lako do kredita, zajmova. Plata povećana ako radite u strogim sistemima sa tradicijom, od državnih, javnih poslova do privatnih preduzeća sa dobro razrađenom mrežom više poslova. Ovnovi koji imaju svoje firme mogu u maju imati ozbiljno iskušenje da uđu u posao koji je ogroman, moguće i preambiciozan. Preporuka je da se prethodno dobro informišete i posavetujete da ne biste pogrešili.

Najvažniji period za posao su jul i avgust. U julu je bitan period za one koji menjaju posao, daju/dobijaju otkaz; a u avgustu za one koji dobro rade i tada unapređuju svoj status i budžet.  

U odnosu sa okruženjem, porodicom, prijateljima, braćom i sestrama biće poteškoća, nesporazuma, svađa, nesloge. Savet je da u nekom trenutku prelomite akcijom umesto očekivanjem da od drugih dobijete "zeleno svetlo". Vi ste lojalni i poštujete dogovore, i zato vam je nekada jako teško da stvari uradite po svome. U martu možete biti okruženi glasinama, neproverenim informacijama pa pazite da vas neko ne uvuče u spletku.

Mladim Ovnovima ovo može biti izazovna godina kada vas nestrpljenje goni ka akciji, osećaj dosade i gubljenja vremena vam može biti ogroman pritisak jer ne želite ništa da čekate. Zato slušajte svoje instinkte za nepoverenje i opasnost, posebno preko leta od jula do oktobra, kada vas i intenzivni ljubavni događaji mogu prilično zaneti.

Ljubav je inače slobodnim Ovnovima najviše naklonjena od 20. maja do oktobra,  kada se lako možete naći u strastvenoj vezi ili opsesivnoj težnji ka osobi koja nije lako dostupna, što vama samo pojačava intenzitet emocija. Posebno buran period je od 22. juna do 5. jula i od 3 -12. oktobra.

Ovnovi koji su u vezi ili braku (pogotovo ženskog pola) neka budu na oprezu u 2023. godini. Može vam se pojaviti osoba koja bilo da ste ljubazni ili distancirani to može protumačiti kao "davanje signala" da nešto osećate. Problemi sa "stalkerima", anonimnim obožavaocima, pa će Ovnovima u neobaveznim odnosima biti najteže da prepoznaju pravu priču iz koje neće poželeti da pobegnu nešto kasnije. Zato se mogu držati starih, poznatih odnosa kao i vraćanja u stare veze, a da li će nešto od toga dobiti i perspektivu znaće tek od novembra.

Tajni neprijatelji su i u okruženju među onima koji na vas imaju pik, i odmeravaju svoju snagu sa vašom. Zračićete slobodom i jasnim identitetom što će nekima biti trn u oku.

Zdravstveno, pažnju obratite na pravilnu ishranu, jer vam apetit naglo raste od proleća kada je moguće i širenje porodice zbog pojačane plodnosti. Saturnov boravak u Ribama može se odraziti na reumatske i neurološke tegobe poput išijatikusa, upaljenih nerava kao i težine u nogama i problema sa venama.

image