Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Bik podznak Bik

Iako je naredna godina topla i srdačna kada su Bikovi u pitanju, čuvajte svoje male krugove. Privatnost iznad svega.
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Bik podznak Bik© Pixabay/Alexas_Fotos

Savet za Bikove je da u prvoj polovini godine delujete više "inkognito", da ne delite sa drugima svoje planove jer ćete na taj način sačuvati optimizam i veru. U suprotnom, kao da samo prizivate zastoje, sumnju i pad elana. Kako su vaši suparnici nestrpljivi da vam pripišu i šta jeste i šta niste, samo malo nepažnje biće dovoljno da sami sebi privučete rivale.

Od maja Jupiter najavljuje promene po pitanju vašeg statusa i reputacije. Jupiter vas čašćava i ekskluzivnim prilikama koje se mogu odnositi na putovanja, poznanstva sa uticajnim i dobrostojećim svetom, što je važno za vaš mir, dobijanje finansijske potpore u vidu subvencija, kredita, finansiranje projekata i slično. Odmaže vam više u pogledu lenjosti i stava "lako ćemo" i zbog toga je važno da se držite obaveza svakodnevno, nikako kampanjski. Dobri periodi za uspešne realizacije planova su sredina maja, početak jula, oko 1. i 10. avgusta, 4. i 25. septembra, oko 22. oktobra, i u poslednjoj nedelji decembra.

Tamo gde zakon utiče na realizaciju planova, neće biti lako izaći na kraj naročito tokom aprila. Privatno, vodite računa prilikom pravnih stvari, ugovora, preuzimanja ili davanja ovlašćenja, kupoprodaja i slično tokom cele godine - ne samo kada je retrogradni Merkur. Pominjaće se i nasledstvo i zakonsko rešavanje imovinskog pitanja ili kupoprodaja zemlje.

Dobar mesec je i januar iako sa dosta obrta i nepredvidivih momenata. Organizacione veštine su vam tada izražene. Za Bikove bez posla, ovo je pozitivan period kada im se otvara nova šansa. Za one sa poslom prilika koju su čekali.

Od 23. marta do 11. juna promene u vrhu firme, ali i jak pritisak na vas odozgo. Računajte da će vam taj period biti vrlo živ i aktivan, samo se klonite konflikta i trudite se da ignorišete provokacije posebno od 25. marta do 20. maja.

Bikovi koji budu jesen dočekali u krizi sa partnerom, tokom 2023. godine mogu imati pred sobom priču o razvodu ili raskidu ako su u pitanju duge veze. Epilog je u novembru, a prethodno su krizni periodi: prva nedelja juna, kraj jula, oko 9. avgusta i od 15-20. septembra. Ostalima, ovo je godina za širenje porodice, poboljšavanje uslova za život, karijerno napredovanje vaših partnera koje može podrazumevati češća odsustva.

Slobodnima u 2023. godini najbolji periodi za ljubav su od 16. marta do 11. aprila, prva polovina maja i od 20. oktobra do 1. novembra, dok je leto turbulentno svim Bikovima sa više obrta. Tada ste meta zauzetih i onih koji već imaju decu. Ukoliko želite da se tek realizujete kao roditelj, najbolje da ovakve romanse izbegavate, mogu vam potrošiti dosta vremena.

Posebno mesto u 2023. zauzeće i vaša deca. U 2023. oni preuzimaju još više vašeg prostora i traže vaše vreme i snagu. Ako su tinejdžeri, sa roditeljem istog pola će se odmeravati u snazi. Rušiće vam granice svako malo i pokazivati neposlušnost. Mogu pokazati i dosta samokritike, koja vas na momente može zabrinuti jer je nova faza roditeljstva. Bikovima bez dece ovaj period predstavlja priliku da prožive neke faze mladosti i detinjstva koje su preskočili pre svega zbog strogih roditelja ili prevelikih očekivanja.

image