Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Rak podznak Rak

Već na samom početku godine moraćete da donesete odluku oko bitne stvari, a da niste do kraja sigurni šta je za vas najbolje. Taj osećaj neodlučnosti, kao i strah od greške odlazi jedino ako dilemu pretočite u akciju.
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Rak podznak Rak© Pixabay/Alexas_Fotos

Saturn od ove godine boravi u vašoj devetoj kući koja se tiče vaših uverenja i vrednosnih sistema kojima se vodite u životu. Negde ćete morati da se suočite sa sopstvenim predrasudama. Ko to bude izbegavao, postaje rigidan i sam sebi će otežati život umesto da olakša.  

Na primer, ovo može biti prihvatanje posla koji ste govorili da nikada ne bi radili; veza sa osobom druge vere, rase, pola; novo iskustvo iako ste bili sigurni da vam se ne može desiti; prihvatanje činjenice da niste u onome što radite jedini koji to ume; otvorenost za kritike i sugestije; izmeštanje iz sredine u potpuno nepoznati kraj; davanje otkaza i raskidi dugih veza; odvajanje od porodice i sl. U suprotnom, bežanje od ovih promena vodi vas ka izolaciji i dosadi.

Osim navedenog, Saturn je onaj koji naplaćuje dugove i sada je jako dobro da ih nemate. Ukoliko to nije slučaj, dugovi se rastežu na tri godine.  

Leto donosi porodične teme koje se tiču imovine, nasledstva i generalno raspodele dužnosti i obaveza. Ženska osoba sa posla ili sestra imaće ideju da pokrenete zajednički posao i to vas može zaintrigirati. U aprilu, nagrade, čast, isticanje, povećana vidljivost. Tada se ukazuje prilika da napredujete, svakako pohvala i podrška nadređenih.

Dosta zabave sledi Rakovima tokom leta. Tada su prilike i za ljubavna poznanstva, jak je libido, apetiti za životom na vrhuncu. Leto donosi i kratke, brze, privremene poslove koji mogu biti jako unosni. Mladim Rakovima ovo su sezonski poslovi u zemlji i inostranstvu.

Protresaće vas povremeno iracionalni strahovi i čudni snovi, pogotovo kada ste na putu. Zbog toga možete početi više pažlje da obraćate na psihologiju, snove, mistiku, filozofiju, religiju.

Do kraja marta možete lako biti zavedeni i prevareni, čuvajte torbe, lične stvari. Ako idete na put, proverite da li ste poneli rezervnu opremu za auto. U tom periodu ćete biti skloni da i sami sebe obmanjujete, da se lako zanesete za nešto, a onda odustajete.

U partnerskim odnosima je najstabilnije ako ste u dugim vezama ili braku. Iako ćete često menjati raspoloženja, padati voljom i povlačite se, partner je tokom godine dobar oslonac. Preuzimaće povremeno vaše obaveze i umesto vas nalaziti rešenja.

Slobodni Rakovi će do aprila više tumarati i lutati u tajnim i nedefinisanim vezama. Lako ćete se zaljubljivati i imati tihe patnje zbog osobe koja je neredovna u komunikaciji, a povremeno potpuno nepristupačna. Koliko je taj odnos realan, najbolje će se videti kada ste zajedno, dok prilikom razdvojenosti romantizujete i idealizujete tu osobu. Iluzija se u 2023.godini pojavljuje kao zadovoljstvo i eskapizam kome se okrećete. Ipak, jedno poznanstvo može da preseče tu fantaziju. U pitanju je neko kome ćete se najpre obratiti jer vam je potreban savet, pomoć, usluga - dakle više kreće kao poslovno poznanstvo a onda se pretvara u nešto više.

image