Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Devica podznak Devica

Vraćanje materijalnog imuniteta utiče i na vaš libido i eros, pa je i u tom smislu situacija mnogo bolja ove godine.
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Devica podznak Devica© Pixabay/Alexas_Fotos

Krajem marta okrećete nov list po pitanju kućnog budžeta. Bilo da živite sami ili imate porodicu, reforme su neophodne. Možete kupiti auto u tom periodu, ili ga dobiti. Vratite u život svoje prioritete za koje vam je potreban novac i nećete onda više dozvoliti da se do kraja godine novac troši stihijski i bez praćenja. Počnite sa namenskom štednjom. Ukoliko imate partnera, do leta će se i njemu povećati prihodi pa je sveukupno kućna situacija zadovoljavajuća.

Neptun koji već dugo u vašem polju ozbiljnih veza i braka, više vam je donosio privide i odlaganje suočavanja sa konkretnim problemima u vezi, a svaku ozbiljnost lako pretvarao u prenošenje dužnosti i obaveza sa partnera na vas. Lako ste ulazili u haotične odnose i nepredvidive. Saturnovim ulaskom u ovo polje situacija se mora promeniti, jer Saturn traži red. Iako njegov tranzit ovim poljem donosi ograničenja i čežnju, nekada i samoću - u vašem slučaju više će se osetiti kao uvođenje strukture u odnose, podela odgovornosti, zauzimanje za sebe kada je druga strana u pitanju. Sve ono gde ste previše davali, popuštali, tolerisali - sada ćete imati potrebu ali i priliku da postavite na realne mere tako da ne zanemarujete sebe. Sam partner može paralelno imati problema na poslu, ili će zbog posla često biti odsutan, te će distanca pozitivno uticati na opisanu promenu. Partner može imati i zdravstvenih tegoba u narednoj godini. Preporuka je kontrola krvnih sudova i uvođenje discipline u život. Problem je jedino tamo gde partner može imati zakonskih problema, tu su mogući i zatvori, ali za to je potrebno da je pravio velike greške u prethodnom periodu.

Slobodnim Devicama ovaj period donosi nove veze sa dosta starijim/mlađim osobama kao i veze na daljinu. Ovi odnosi će se razvijati sporo, nekad i sa pauzama, zahlađenjima pa ponovnim spajanjima, jer vam je to trenutno prava mera za spontano razvijanje bliskosti bez naglih odluka. Kako je poverenje u prethodnom periodu bilo dosta nestabilno, značiće vam da ne žurite.

Najteže može biti Devicama koje se ipak odluče za puštanje starih partnera u život. Kako su to osobe koje su vas već jednom povredile, početna romansa i zanos brzo će ustupiti mesto sumnji, ljubomori. Može biti izražena i nesigurnost i osećaj da ste na pogrešnom mestu. Početak februara i april, ukazaće da li vam je u stvari bilo potrebno samo malo njihove pažnje ili ste zaista rešeni da od veze ne odustanete čak i ako povremeno patite. Patnje zbog ljubavi nisu retka pojava, ali kada traju dugo mogu vas uvući u depresiju i ozbiljno tugovanje tokom leta. Posebno izazovni periodi za ljubav svim Devicama su jun i jul.

Jupiterov tranzit devetom kućom inspirisaće vas da razmišnjate o dalekim turističkim destinacijama ali i o inostranstvu kao tržištu. Otuda će ovo biti vrlo unosna godina jer ćete lako pronaći posao preko interneta, kao frilenseri. Ako posedujete nekretninu, možete dobiti veliku ponudu da je prodate, pogotovo ako je na moru.

Na poslu je osetljiv teren. Možda se ne zna tačna sudbina firme ili nadređeni još nisu jasno postavili ciljeve, a možda je samo atmosfera prilično kompetativna pa morate da se dokazujete stalno. Svakako ne opuštajte se i radite najbolje što umete. Nakon aprila ako firma nastavi sa radom i nije došlo ni do kakvih drama u martu - velika je šansa da ćete se tu zadržati duže. Samostalne Device bi morale da porade na svom javnom imidžu, veb-sajtu, reklami.

image