Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Strelac podznak Strelac

Kako doći do onoga što se nema. Posao i karijera u službi ispunjenja privatnih želja i ličnih planova.
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Strelac podznak Strelac© Pixabay/Alexas_Fotos

Kako će od januara do maja Jupiter biti u Ovnu, vi ćete od početka godine zračiti optimizmom i samopouzdanjem i neće biti lako sputati vas kad nešto rešite. A i zašto bi vas sputavali, kada vaš entuzijazam i energija pokreću i one okolo. Zato ćete biti dobrodošli u svakom društvu (pogotovo među mladima), iako se nigde nećete zadržavati previše.

Javna mesta za izlaske i provod čekaju vas širom otvorenih vrata, što mlađima može biti i prilika za dodatne poslove. Jer gde je Jupiter tu je i novac, a novac se kod vas u 2023. vrti i okreće. Otuda čak i da imate vrlo siguran posao, samo zbog toga što ne volite dosadu može se desiti da se oprobate još u nečemu sa strane. Mogu vam biti privlačna i mesta zabave na kojima se brzo dolazi do novca poput sportskih kladionica i kazina, jer sreća će vas vući, pa je moguće i ulaganje na berzama, kupovina akcija. Druga tema ove kuće su i škole, edukacije - zbog čega možete biti pozvani da nešto predajete, držite treninge, obuke, ili da upišete edukaciju, koja vam vremenom može postati profesija.

Kako je Uran još 2018.godine ulaskom u vaše polje posla ukinuo mogućnost bilo kakve predvidivosti i garancija, mnogi su se od tada do danas odlučili za samostalne poslove i frilensing. Svakako, Uranov trend vašim poslovnim poljem je i dalje aktuelan, a kako mu se od maja pridružuje Jupiter - možda će ove godine doći red na vas da samostalno uđete u biznis ili proširite biznis.

Kao znak koji voli da putuje, 2023. godina otvara mogućnost za seriju ekskurzijskih putovanja u zemlji i van. Kako će i Saturn od ove godine svom težinom leći u sektor vašeg privatnog doma, prijaće vam da ste povremeno od kuće daleko. Ujedno, to je pozicija rada od kuće i težnje da ljude držite podalje od doma kako vam ne bi remetili kućnu rutinu i mir. Saturn ovde je kao hotelski znak koji se stavlja na vrata "Ne uznemiravati".

Strelčevi će se često vraćati u prošlost, prisećati davnih dana, fotografija, susretati sa starim prijateljima. Naglašeno osećanje sreće vas čeka sa ljudima sa kojima ste u životu prolazili i dobro i zlo i koje znate iz najranijih dana mladosti ili zavičaja. Vraćanje se može ticati i škole, učenja, nekog hobija ili posla koji ste radili kada ste bili mladi.

Osećaj da im "sudbina nije naklonjena" posebno je opasan kod mladih Strelčeva, jer se mogu odati problematičnom ponašanju i delikvenciji. Rešenje je u odgovornom preuzimanju uloge roditelja, nekada Strelčevi i postanu zato roditelji jako mladi da bi brigom o detetu naučili da brinu o sebi, a nekada je to praktično biti roditelj sebi - zaposliti se, plaćati obaveze, kredite i kirije bez pomoći sa strane, pa je ovo prilika za odgovorno zauzimanje za sebe i svoj život.  

Kako je ovo godina stroge discipline i samopouzdanja, Strelčevi koji žele da prekinu sa lošim navikama i uvedu red u svakodnevnicu, mogu to upravo u 2023., posebno kada Mars bude u vašoj osmoj kući od 25. marta do 20. maja. Svaki put kada je Mars tu, porazi nam teško padaju, pa se obično više trudimo, jer nam je stalo da dođemo do cilja. Opekotine su moguće (pazite tokom leta) kao i sportske povrede, a povedite računa i da ne izazovete požare.

image