Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Vodolija podznak Vodolija

Ova godina vam donosi potrebu za većom sigurnošću, boljim raspolaganjem finansijama i odbacivanjem svega suvišnog iz života što se odnosi i na promenu odnosa prema svom telu i ishrani
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Vodolija podznak Vodolija© Pixabay/Alexas_Fotos

Dok je Saturn bio u Vodoliji, bili ste nezamenjivi kao konsultant za krize i detekciju problema, ali u svakodnevnom životu, kada izađete na kratko iz poslovno-mentalnog okruženja, taj deo je postao jako naporan. Sami sebi ste zapravo postali naporni. On je mogao da donese unosne poslove koji se tiču saturnovskih tema: mašinstva, arhitekture i građevine, okruženost starijima i dosta učenja iz života i prakse. No, kada napusti Vodoliju, Saturn će ustupiti mesto Plutonu koji će se u vašem znaku zadržati narednih dvadeset godina.

Njegov uticaj može se doživeti trojako: nekima će doneti povlačenje usled nerazumevanja sa svetom; drugima će doneti jak upliv životne energije koji u sebi nosi atom rušilačke snage koja se ne prepušta dosadi ni mirenju sa sudbinom, pa će ovakvi među vama u ovom periodu proživeti tri života za jedan bez suzdržavanja. Treći će uroniti u duboke vodeu potrazi za istinom, koja može biti u naučnim radovima, ali i u nekoj nepriznatoj, nekonvencionalnoj metodi/poslu koju ćete prepoznati kao tačnu, i u ovom dugom periodu transformisati neka svoja uverenja, i otkriti novu profesiju. Ono što će biti svima zajedničko, jeste  priliv novca i nagli skok u materijalnom smislu, kao i jak osećaj da kompromisi i prilagođavanja ne mogu nikako biti vaš put, iako ste se u prethodnom periodu trudili da ispoštujete sistem.

Jupiter koji će ove godine biti u znaku u kojem je i vaš vladar Uran, u Biku (od 16. maja do juna 2024.) nakon uređivanja stambenog pitanja, legalizacija, završavanja građevinskih poslova, kupoprodaja placeva i nekretnina, okrenuće vas temama intime, ljubavi i bliskosti. Iako ćete  u 2023. godini lako ulaziti u intimne odnose, neće biti lako da se u njima zadržite ako postane monotono. Otuda Jupiter, kao planeta ekspanzije i mnoštva, lako donosi puno kraćih veza, usputnih susreta koji vam mogu svi biti podjednako dragi i važni, ali ne dovoljni da bi se zadržali. Kao da vas u 2023. godini Jupiter podseća da uvek možete da odete.

Zauzete Vodolije mogu ove uspone i padove doživljavati u odnosu sa bračnim partnerom. Znaćete od prvog trenutka da je do vas, da partner nema ništa s tim, pa kada vas uhvati nemir, bolje da se sklonite i sačuvate druge od sebe. Vama se porodica potencijalno širi, kao i posao - čime obezbeđujete sebi ne samo budućnost, već i to da imate konstantno okupaciju kojom čuvate brak kada zavlada monotonija. Na isti način ćete se odnositi prema novcu. Unapred ga trošiti, iz minusa ići ka plusu, uzimati kredite (ako već niste) i time osigurati sebe da u nekom hiru ne date otkaz naglo, kada niko ne očekuje. Najosetljiviji period je tokom leta, kada možete unapred napravljene porodične planove pokvariti, zbog čega partner može ozbiljno biti ljut, ali i vi, jer nema razumevanja.

Venerin duži boravak u polju javnosti, ozbiljnih veza i braka - ukazuje na povećanu popularnost i lako dobijanje pažnje i saradnje gde god vam je potrebna. Novac vam odlazi u 2023. godine na terapije. Od alternativnih, preko skupih suplemenata, do lekova koje možete kupovati za starijeg člana porodice, a preporuka je da povećate budžet za ishranu.

Problemi sa snom su mogući: rana buđenja ili nemogućnost da zaspite nakon buđenja u sred noći, apnea, insomnija i aritmije u snu.

image