Magazin

Godišnji horoskop za 2023. godinu - Ribe podznak Ribe

Za vas je najvažniji momenat 2023. godine ulazak Saturna u vaš znak. Vreme je za otpuštanje kontrole, život nekad mnogo bolje od vas samih zna šta vam je potrebno
Godišnji horoskop za 2023. godinu - Ribe podznak Ribe© Pixabay/Alexas_Fotos

Pre toga ćete imati više ozbiljnih ljutnji, jer nešto nije ispalo kako ste hteli, za šta ćete okriviti druge ili u potpunosti preuzeti krivicu na sebe, da se ne bi ljutili, čak i ako neko iz okruženja proba da vas iskoristi. Kvarenje odnosa sa drugima je prosto neminovno, na ove tranzite, i uglavnom će se raditi o situacijama u kojima vam neke osobe bude nesigurnost, stid, sumnju. Razočaranja su očekivana tema ovog tranzita, jer je bolno otrežnjenje nakon zabluda i iluzija, neophodno da bi sazreli u sagledavanju sebe i sveta.

Mladim Ribama ovo je period sazrevanja, kada kriza identiteta može rezultirati preuzimanjem tuđih predstava sa puno iluzija, umišljenih slika o sebi. Eskapizam mnoge mlade može voditi ka porocima, droga i alkohol su česta pojava. Dok odraslim Ribama ovo ne bi trebalo da se dešava. Kod vas je više tema javni uspeh i stremljenje ka zvaničnim priznanjem. Mnogi ljudi dožive važne i dobre stvari na ove tranzite, što je u 2023.godine moguće u junu i oktobru kada vam se mogu otvoriti, do juče nepristupačna vrata. Ako radite samostalno, dobićete velikog i važnog klijenta koji vas može sistematizovati i dati vam strukturu na način koji vam je potreban.

Kako je Saturn u Ribama meditativne, spiritualne prirode, njegovo prisustvo iskoristite za SPA tretmane, masaže, negu, psihoterapije, meditacije, preventivna isceljivanja i oporavak. Klonite se okultnog, mračnog, čak i na filmu, jer ste u ovom periodu previše senzitivni. Obavezno se istežite, jer ste skloni povredama.

U nekom momentu ćete napraviti čišćenje arhiva, laptopova, kao da vas prisustvo prošlosti ometa da mirno spavate. Može se desiti da se arhive same izbrišu, folderi zagube, stvari po kući pojave i nestaju kao da ste okruženi duhovima. Inače ćete biti otvoreni uplivu mističnih događaja, neobjašljive situacije će privlačiti vašu pažnju: snovi, duhovna iskustva, čarobne priče koje vam bude nadu ili jezu, sve to će vas okruživati. Ovo važi i za isceljivanje gladovanjem i molitvom ili meditacijom, kao i za iscelitelje kojima se budete predavali i za koje nećete znati da li su pravi ili prevaranti. Nećete znati ni poreklo onoga što jedete, pa su moguća trovanja.

Pruženu ruku od oca, šefa, autoriteta ne ignorišite krajem februara, sredinom juna i u julu mesecu.

Kako vas Saturn vodi ka spoznaji da su greške jedini pravi učitelji koji nas menjaju, grešaka će biti na poslu, kao i nesporazuma, dok ćete se u intimnom životu lako hvatati za iluzije, tajne i nedostupne partnere o kojima često ne znate puno. Kako je i starenje Saturnova tema, mnoge Ribe će se u želji da sakriju tragove vremena i života okrenuti estetskim zahvatima i skupim tretmanima, a najviše lekovima blokatorima bola.

Ribe u stabilnim vezama i braku u 2023. godini, mogu se osećati skučeno, ograničeno, što nema veze sa partnerom već promenama koje je privatni život doneo u vaš. Prijaće vam kad ste zajedno, ali još više kada ste sami sa sobom. Ukoliko iza toga stoje argumenti, konkretni rad koji vas čeka, nešto čemu želite da se posvetite na miru - sazrevanje će biti u tom pravcu. Ali ukoliko je ta osama više beg i potreba da se sklonite i sakrijete od drugih, Saturn donosi vraćanje inhibicijama i povlačenje u sebe koje vodi ka dokonosti i neodgovornom okretanju zabavi, umesto da se posvetiti onome što vas muči i čega se bojite.

image