Rusija

Putin sa generalima i oficirima: Podneli raport o stanju na frontu (VIDEO)

Predsednik Rusije je u štabu Oružanih snaga saslušao predloge vojnih lidera o planovima akcija
Putin sa generalima i oficirima: Podneli raport o stanju na frontu (VIDEO)None © kremlin.ru

"Dragi drugovi, slušaćemo komandante sa svakog od operativnih pravaca. Želeo bih da čujem vaše predloge o našim neposrednim i srednjeročnim akcijama", rekao je Vladimir Putin prilikom svoje prve posete Zajedničkom štabu oružanih snaga koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.

Putin je na komandno mesto Ujedinjene grupe snaga stigao u civilu, u crnom odelu sa kravatom. Sastanku su, između ostalih, prisustvovao ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov, a među govornicima je bio i glavnokomandujući u zoni specijalne vojne operacije Sergej Surovikin.

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ruske Federacije saslušao je predloge, uključujući i situaciju u protekla 24 sata, i upoznao se sa pripremljenim dokumentima.

Tokom posete štabu, Putin je saslušao komandante svakog operativnog pravca u Severnom vojnom okrugu.

Prethodno je portparol predsednika Dmitrij Peskov rekao da se Putin upoznao sa radom zajedničkog štaba vojnih rodova uključenih u specijalnu operaciju, radio u štabu, saslušao izveštaj o napretku specijalne operacije, a održao je i konferenciju i sastanke sa komandantima.

image