Magazin

Mesečni horoskop za januar 2023.godine

I za januar ali i celu 2023. godinu nikuda nemojte poći nespremni, uvek napravite strategiju i plan. To će naravno lakše biti Jarčevima ili Lavovima, Bikovi imaju planove i na više godina, ali Strelčevi, Ribe, Blizanci i Device baš zato što bi malo u stabilnost a malo u slobodu, uvek imaju pred sobom planove koje fleksibilno prilagođavaju situaciji.
Mesečni horoskop za januar 2023.godine© pixabay/Hermann

Mars će 12. januara krenuti direktno i pogurati nas ka tome da sve nezavršene, a započete stvari privedemo kraju. Mars ovog puta nije tu da bi smo nešto započeli već da procenimo bez zavaravanja situaciju i svoje pozicije. Da li smo sami ili imamo saradnike/saveznike? Da li smo dobro procenili vreme, ulaganje i okolnosti koje utiču na cilj? Koliko smo dobri u onome što radimo, a koliko se oslanjamo na druge? Kako razgovaramo sa drugima? Da li moramo da vičemo, pompezno gestikuliramo ili smo uspeli da se samosavladamo i obuzdamo instinkte da napadamo druge.

Samostalnost je važna. O tome govori i Jupiter u Ovnu i sve mlade već od januara podstiče na brigu o budućnosti, ispitima, planovima. Merkur koji će biti retrogradan u Jarcu ne olakšava im puno, jer mnoga pitanja nemaju odgovor ni na ispitu a ni u životu, te će neke stvari definitivno morati da se ponove. Roditelji će brinuti jer deca brinu ili ono drugo - brinu jer deca ne brinu a trebalo bi.

Pa opet, januar nije težak. On je samo malo ozbiljniji start Nove godine, kao da mu ne prija ideja da bismo mogli možda da se opustimo previše. Sviđa mu se da budemo svesni da je život možda igralište kada smo deca, ali da je u odraslom svetu život jedna ozbiljna arena gde se nižu pobede i porazi podjednako. Da je opreznost stari poznanik čoveka od najstarijeg vremena, i da je sumnja najbolji sagovornik pre svake odluke.

U ljubavi je januar važan i to na sledeći način: u danima oko 9. januara, svi koji već dugo imaju komplikovan ili tenzičan odnos, bilo da su u ozbiljnoj vezi, braku ili se viđaju povremeno - tih dana će moći kvalitetno da čuju jedno drugo. Da se sretnu, vide, i lepo razgovaraju. Da kažu šta im je na srcu, a onda da se lepo rastanu kao prijatelji. Biće teško, ali ispravno. Pa su dani za sporazume i mirne rastanke ti oko 9. januara, a odmah nakon toga od 12. do 22. januara je vreme za tugu, prihvatanje i suočavanje. Za one koji su bez partnera, ovo su dani kada mogu upoznati nekoga ko im brzo može uteći i ostaviti ih da zamađijano iščekuje poruku ili susret.

Važni datumi u januaru: 3-9. januara (prilika za progres i skok, naklonost plemenitog sveta), 15-18. januara (za emotivne turbulencije i šokove), 25-30. januara (počeci, akcije, potvrde i realizacije).

Merkur je retrogradan do 18. januara, a Mars do 12. januara.  

Osnovna tema januara: moć je uvek na jednoj strani.

OVAN I PODZNAK OVAN

Drugima ćete delovati mirno, moguće i hladno, distancirano, kao da se nalazite u periodu pauze. Zapravo, to zatišje pred buru - kada ekonomišete resursima i ne trošite se preko mere jer znate da uskoro kreće akcija,  što vama  nije neka novost.

Pojačan kontakt sa svetom 3, 4, 5. januara. Tada će vas ljudi ometati i uvoditi efemerne teme u život koje biste u ovom polimeditativnom početku godine radije izbegli. Ipak neke važne organizacije se baš tada realizuju kao i kraći putevi. 26. i 27. januara ćete takođe biti okruženi ljudima, ali ovog puta onima koji vam prijaju i koje izrazito cenite. Kako vam je i dalje tema prijateljstva otvorena, možda se tada baš otvore nova poznanstva i saradnje sa vama sličnim svetom.

Neprijatni šokovi u okruženju su od 12-16 januara. Nesporazumi oko finansijskih stvari u prošlosti mogu dovesti do većih problema. Sa partnerima takođe svađe oko novca. Kašnjenje u saobraćaju, komunikaciji ili papirologiji usporava realizaciju plana. Mnogo je bolje oko 20. januara kada svemu vidite smisao i vraćate se na svoj način i brzinu života.

Dobre vesti vezano za posao u poslednjoj nedelji meseca.

Osnovna tema januara za Ovnove: socijalizacija - da, ali sa onima koje poštujete, ne reda radi. Samo gubite vreme.

 

BIK I PODZNAK BIK

Vama će januar verovatno biti potpuno drugačiji nego ostalima. Koliko god se trudili da budete oprezni ili staloženi, eksplozivni momenti su nemonovni. I u dobrom smislu kao pozitivna iznenađenja, neočekivani obrti koji vam idu na ruku (oko 3. januara), ali i u negativnom - nešto što niste očekivali da krene mimo plana, pa ipak evo ga (oko 15. januara). Ako ste član nekih odbora, grupa, stranaka, organizacija, ovo je mesec kada dolazi do deljenja, odvajanja, nepremostivih nesuglasica sa okruženjem. Vodite računa na poslu ako nemate neki rezervni plan da ne razljutite nadređene.

Vašu razbibrigu i odluku da se ne brinete oko stvari koje ne možete sada praktično da rešite partner ne razume. Kao da bi voleo da vas makar vidi zabrinute, a vi to nećete da mu priuštite. Ako ste sami, iako može biti flertova i poznanstava - drugi vas u januaru ne uzimaju za ozbiljno. Delujete previše nezainteresovano za nešto više, što i jeste tako.

Prilika da dođete do većeg novca, boljeg posla, poklona ili dobrog ugovora u prvoj nedelji meseca. Nekima ovo može biti vreme za zvanično regulisanje nekih prava koje imate – bilo da se tiču vlasništva, braka, posla, revidiranje ugovora, pa i advokati mogu biti važni akteri u januaru.

Osnovna tema za Bikove u januaru: U potrazi ste za novom inspiracijom. Poslovno ali i emotivno.

 

BLIZANCI I PODZNAK BLIZANCI

Od 12. januara do 11. februara ćete tačno znati kakav vam je trenutni status i počećete da se pripremate za nove uloge koje vas čekaju. Iako se ne radi o standardnoj promeni, sve će ipak biti novo i doneti osećaj kao da sve radite od nule. Umor će vas pratiti ali jasni rokovi će vam disati za vratom svakodnevno. Razumećete da je vreme da se uozbiljite i to vas čak može povremeno i rastužiti.

Preporuka je da u januaru budete češće sa roditeljima i da pričate sa njima, možete obnoviti odnos ili imati neke nove dragocene momente. Kako je čitava godina za vas protkana temom odnosa sa autoritetom - ako sa roditeljima i dalje imate tenzije i sukobe, dobro je odatle krenuti sa popravkama da bi olakšali sebe za suočavanje sa višim instancama.

Možete se pronaći sada i u ulozi nekoga ko zastupa tuđe stavove, pomaže drugima da vide svoj put, izlaz, rešenje, pogotovo ako su u pitanju mladi što vam donosi puno optimizma.

Ritam vam je i dalje dobar. Mars vam drži disciplinu jer je u vašem znaku, čak i da ste dok je bio retrogradan povremeno popuštali. Najbolje ćete se osećati posledih dana januara kada Mars iz vašeg znaka pravi dobar aspekt sa Suncem u Vodoliji i donosi sintezu snage, rada, cilja sa jedne i planova, realizacije, hrabrosti sa druge strane.

Osnovna tema januara za Blizance: Razum ne prepoznaje moć, samo priliku.

 

RAK I PODZNAK RAK

Sa uspehom ćete pomagati drugima da se organizuju u januaru dok ćete vi sami imati nekoliko neprospavanih noći jer niste završili sve što vam je bilo na spisku. Kao da će vam biti mnogo lakše da racionalno razmišljate dok ste u dijalogu ili fokusirani na tuđe teme. Tada u razgovoru ispliva sasvim slučajno i ponešto što vama znači za trenutnu situaciju koja vas brine. Tako da januar nije mesec za izolaciju bilo koje vrste.

Jupiterovim ulaskom u vaše polje karijere vreme je za nove početke, nove poslove, projekte, timove, okupacije, akcije. Imaćete više slobode i moći ćete da uživate dobru reputaciju i poverenje nadređenih. Jedino je mladima ovo period kada nadređeni mogu iskoristiti vaš entuzijazam, talenat, predanost, a za uzvrat daju pohvalu i pune vam portfolio, jer ste zaslužili.

Svi nemiri u januaru mogu imati veze sa emotivnom situacijom i dešavanjima na tom polju. Nestabilnost i osećaj da vam sve isklizava iz ruku, da nemate više kontrolu nad svojim privatnim životom čini da se osećate ranjivo i lako možete da zaplačete. Rakovima koji su dugo sami ovo može biti više vezano za to što ste dugo sami i jaka želja da u ovom segmentu dramatično promenite svoj život. Jak osećaj da vam je potreban partner.

Osnovna tema januara za Rakove: Stabilnost u emotivnom životu bi se pozitivno odrazila i na vaš javni i poslovni život.

 

LAV I PODZNAK LAV

Sve što niste još uvek završili, rešili, organizovali a tiče se svakodnevnog života ili tehničkih mogućnosti koje su potrebne za rad ili život - biće osnovna preokupacija u januaru. Komunikacija sa servisnim službama, automehaničarima, agencijama, kuririma, majstorima, je i dalje prisutna, a moguće su i reklamacije pa čuvajte svaki račun.

Poštenje vam je važno, a u januaru ćete se naći u situacijama da su drugi nepošteni ili se ne drže date reči, dogovora što vas može dodatno nervirati. Opet, nemate puno opcija za instant promenu pa ćete čekati i pristati na njihove hirove kako ne bi sebi napravili štetu ili finansijski gubitak. U svakom slučaju, posle 20. januara kada sa tim završite – moguće je da ćete i neke relacije prekinuti koje se pre mogu ticati poslovnih saradnji nego bliskih odnosa. Raskidi ugovora – od 20. januara do 20. februara, bilo sa saradnicima, bankama, provajderima, servisima koje angažujete za potrebe firme i sl.

Mladi Lavovi svojom srčanom prirodom mogu oko 18. januara biti uvučeni u sukob sa mnogo jačim ili autoritetom.

Emotivno će vam jako prijati romantika i smeh. Tako da će i druženje sa prijateljima donositi radost, sreću i ispunjenost podjednako kao i dani sa partnerom.

Osnovna tema januara za Lavove: Strpljen-spašen.

 

DEVICA I PODZNAK DEVICA

Device će u januaru biti potpuno u svom elementu. Dok ćute - ćute, ali kad progovore očekujte briljantne uvide i zapažanja. Bez pompe i nadmenosti, neke važne stvari, istine i ono što je bar njima sasvim jasno – saopštavaće vam usput, kao da se radi o nečemu sasvim običnom. Iako kao i do sada neće dobiti nikakvu novčanu nagradu za to, nema sumnje da će steći mnogo poštovalaca, da će biti primećene, da će se o njima pričati. Na poslu zbog te lakoće da uvide pre svih greške i propuste mogu biti unapređene, ili makar dobiti lično zahvalnost nadređenih.

Njihova pažnja će takođe biti usmerena na prirodu i životinje, što inače i vole. Hobi ili sporedni posao koji bi se ticao ovih tema može se pojaviti u januaru, ili će prosto mnoge poželeti da se sklone dalje od grada makar na sedam dana u selo ili na planinu.

U emotivnom životu nove prilike i poznanstva se dešavaju preko posla. Duge prepiske će vam dati vremena da odlučite da li da se upuštate u vezu ili ne. Device koje su već u vezi izlaze iz zone komfora gde je dugo bilo sve isto. Partnerov posao ili neke druge okolnosti utiču na promenu rutine.

Osnovna tema januara za Device: Prihvatite činjenicu da oduvek volite kada vas pitaju za mišljenje i ako ste u problemu sa poslom vidite kako od tog dara možete da živite.

 

VAGA I PODZNAK VAGA

Verovatno ćete više od drugih uživati u čarima novogodišnje trpeze, dekoracije, porodičnim okupljanjima i slavlju. Januar zato rezervišite za susrete sa dragim ljudima, gošćenje i posete. Iako život ide dalje i posao zove, nećete se previše uzbuđivati oko toga. Osećaj kao da ima vremena za sve je dobar da bez žurbe i stresa uplovite u Novu godinu.

No kako to obično biva, do vas će u tim spontanim susretima doći informacije koje iako se ne tiču direktno vas ostavljaju utisak, jer ste oduvek ganuti misterijom ljudskih sudbina. Takođe, kada neko za koga niste mislili da je u stanju uradi i postigne nešto neočekivano, radikalno sasvim a pritom ispravno za sebe - osetićete se osnaženo da i vi idete tim putem. Zbog toga je period od 19. januara pa sve do kraja februara potencijalno dinamičan onim Vagama koje nešto žele da promene u svom životu.

Uran koji trigeruje velike promene se već duže nalazi u vašem osmom polju koje i samo ima vrlo važnu ulogu za iznenadne događaje i preokrete. Kada se nešto nenadano desi, to nas direktno menja, kao i kada upoznamo neke osobe koje mogu imati isto takav intenzivan uticaj na naš život ili nas same. Buđenje seksualnosti ili novih želja koje ste potisnuli tako može biti pokrenuto, ili će neko uticati da počnete drugačije da sagledavate sebe i svoj materijalni status, pa ćete ohrabreno okrenuti vizije u tom pravcu.

Osnovna tema januara za Vage: budite otvoreni, jer sve je moguće.

 

ŠKORPION I PODZNAK ŠKORPION

Za Škorpione januar je vrlo dinamičan mesec. Privatni događaji će prevladati i svakako donositi više uzbuđenja. Intenzivnije ćete se vi sami osećati tih dana kada se sve vrti oko emocija, partnerstva, izlazaka i ličnih iščekivanja (posebno 1. i 27. januara). Emotivni partner ili osoba koja vas zanima nalazi se pred važnom ličnom odlukom zbog čega može biti nedostupna ili promenljivog raspoloženja u drugoj polovini meseca.

U poslovnim stvarima povedite računa da nešto ne zaboravite, ne propustite, da ne zakasnite. Papiri, mailovi, važni dokumenti traže pažnju i na redu je potpisivanje, prekidanje, produžavanje ugovora, a veće kupovine i ulaganja kod Škorpija koje imaju svoj biznis. Šefovi mogu delovati u januaru distancirano i kao da ih je teško zadovoljiti. Probajte da to ne uzimate previše lično, jer i imaju razloga da budu nezadovoljni i to nema nikakve veze sa vama. Odnos bi se u suprotnom dodatno mogao zakomplikovati.

Putevi se verovatno odlažu, ili se menja plan u poslednjem času. Ponesite dovoljno novca sa sobom gde god idete, Mars koji je i dalje u Blizancima lako vas ostavlja bez para tokom januara. U kući popravke tehnike, ili kupovina nove.

Osnovna tema januara za Škorpione: Punite se u emotivnim vezama i rešavajte poslovne prepreke. Ne obrnuto.

STRELAC I PODZNAK STRELAC

Vaša filozofija života 'od danas do sutra' u januaru prolazi kroz ozbiljno preslišavanje i nameće se neophodnost promene. Razlozi su pozitivni, kao da će vas drugi baciti u vatru i uvući u posao, sistem, strukturu što ćete prihvatiti i na vama je da ostanete dosledni. Možda ćete imati i unapređenje ili dobiti pozitivan odgovor na nešto što čekate ali što za sobom povlači dobru pripremu i više rada pod pritiskom rokova.

Emotivno možete biti privučeni osobom koja je u dobroj fizičkoj formi, gde je telesna hemija presudna, ali koja je zapravo vrlo strogih stavova i potpuno različita od vas. Zbog toga početna zainteresovanost može brzo splasnuti. Najbolja strategija u januaru je povlačenje na prvu sumnju i nesigurnost, makar na kratko da se ne bi zaleteli.

Zauzetima ovo je mesec kada su prepirke očekivane jer vam se energija naglo diže. Krećite se više, da ne bi pucali zbog sitnica.

Sačekajte sa odgovorima, komentarima, iznošenjem stavova sredinom meseca – moguće je pogrešno zaključivanje, baratanje neproverenim informacijama i slučajno otkrivanje nekih važnih stvari pogrešnim osobama.

Osnovna tema januara za Strelčeve: Disciplina i kontrolisano deljenje informacija.

 

JARAC I PODZNAK JARAC

Januar će vam biti dinamičan mesec. Ljudi će za vaš ukus biti i previše pa će vam kasnije povlačenje krajem meseca jako prijati. No do tada telefoni zvone, poruke stižu, zahtevi, pozajmice, molbe, žalbe. Kao da ste servis za tuđe probleme.

Može se desiti da ne možete lako da dođete do nekih ljudi ili institucija, pa zato ne odlažite ništa i sve zvanične stvari krenite da završavate kako krenu radni dani. Računajte i na vraćanja ili dodatno plaćanje kako biste uštedeli na vremenu i sačuvali sebe stresa.

Druga polovina meseca je blagonaklonija, prolepšaćete se i biće vam generalno važno kako izgledate, moguće i da ćete imati nove razloge za to emotivno ili češćih pojavljivanja u javnosti. Treninge ne preskačite, sada je važno da održite ritam i disciplinu.

U ljubavi se kod zauzetih Jarčeva može pojaviti sumnja ili ljubomora zbog partnerovih poznanstava, pogotovo ako su u pitanju osobe iz njihove prošlosti. Savet je da do 21. januara procenite da li je do vas ili bi i drugi na vašem mestu slično reagovali. Tamo gde je sve mirno, prošlost će se pojaviti tek kao poziv starog prijatelja zbog pomoći u vezi posla ili ponude.

Osnovna tema januara za Jarčeve: Vraćanje na isto. Skakutanje sa jednog na drugo. Greške koje se ponavljaju.

 

VODOLIJA I PODZNAK VODOLIJA

Naklonost Sunca i Merkura nesumnjivo će u prvoj polovini meseca dati jasnu organizaciju, prioretizaciju poslova, intenzivno razmišljanje o opcijama koje imate i kako da ih najbolje iskoristite. Za mnoge od vas ovo će zapravo biti period kada ono što već dugo čekate konačno realizujete. Možete biti vrlo uzbuđeni i u iščekivanju jednog važnog susreta sredinom meseca.

Generalno u ljubavi Venera je u vašem znaku ali tu ona donosi više susrete sa prijateljima nego emotivnog dešavanja. U vezama su moguće rasprave zbog prijatelja i koliko vremena odlazi na sve ostale vaše aktivnosti, a koliko na vreme sa partnerom. Možete biti jako ljuti 15-16. januara.

Zaboravnost za kućne stvari, dogovore sa ukućanima i možete zato ispasti neodgovorni. Ali dobra strana je što januar nema težinu za vas i lako ćete se našaliti na svoj račun. Generalno ćete biti duhoviti i zabavni. Donekle je to i mehanizam za izbegavanje suočavanja sa brigama ali ponekad je i to potrebno.

Posle 20. januara će vam više prijati da smanjite tempo i razmišljaćete o tome gde bi mogli da se sklonite i odmorite, pa su kraći putevi lako mogući na bum. Slobodnima je ovo prilika za ljubavne avanture na putu i daleko od poznatog okruženja.  

Osnovna tema januara za Vodolije: Moći ćete uvek da vidite svetliju stranu i kojim putem dalje. Smeh kao lek.

 

RIBE I PODZNAK RIBE

Emotivni život vam postaje važan krajem meseca kada se budi eros što može biti posebno zanimljivo Ribama koje su slobodne. Iako se može raditi o nedefinisanom odnosu u kojem vam je puno toga i dalje nepoznato, intenzitet i privlačnost mogu biti vrlo izraženi. Ljubav se dešava pre ili nakon puta.

Prija vam meditacija, fokusiranost i ritam rada koji nije remećen od drugih. Zbog toga ćete se lako isključivati sa mreža i odlagati odgovaranje na poruke. No neće vam smetati da radite u timu ili sa osobom koja vam je dobra protivteža za strukturu i koja će vam pomoći da pažljivo selektujete bitno od nebitnog, kao i doziranje plasiranja.

Putovanje na mesta koja su nepristupačna kao što su planinski predeli zimi najbolje vam sada donose pravi odmor.

Budite pažljivi sa lekovima ili bilo kakvim farmaceutskim proizvodima, možete imati jake reakcije. Senzitivni ste pa vas sve može lako iritirati, razdražiti ili istrošiti.

Zato je osnovna tema Ribama u januaru: energetsko punjenje i dovoljno odmora.

image