Magazin

Šta nam donosi retrogradni Merkur u Jarcu (29. decembar 2022 – 18. januar 2023)

Tri do četiri puta godišnje Merkur se kreće retrogradno. Tada primetimo da trpi, ili se nalazi u blokadi sve ono čime Merkur vlada: saobraćaj, komunikacija, dogovori, razumevanje sa okolinom, bilo porodicom ili kolegama na poslu. Dešavaju se otkazivanja zbog nepredviđenih okolnosti koje remete ritam i javaljaju se problemi u organizaciji dana.
Šta nam donosi retrogradni Merkur u Jarcu (29. decembar 2022 – 18. januar 2023)© freepik/ macrovector

Ovo je i period kada se povlačimo da bolje razmislimo o nekoj situaciji, kada se uglavnom okrećemo savetovanju sa terapeutom, astrologom, ili se vraćamo knjizi. Kada je retrogradni Merkura, najbolje se upijaju strani kao i programski jezici. Tada se najviše menjaju telefoni jer se najviše i kvare. Isto se odnosi i na kompjutere, hard diskove, pa je dobro uvek imati ne jedan, već dva rezervna diska sa bekapom.

Šta se dešava kada je retrogradan u Jarcu

Kako je Jarac simbol reputacije koju svako od nas ima, retrogradnost može baš tu doneti probleme. Od glasina koje kvare ugled do konkretnih poteza kojima rušimo nešto što smo gradili. Nesporazumi sa nadređenima ili što je češće, njihova nepristupačnost kada su najpotrebniji firmi. Ovo je poziv ili imejl koji dugo čekate i koji ne stiže. Možda je u spamu, a možda samo kasni. A vrlo verovatno nije ni pročitan jer sve u Jarcu stoji. Pa tako i mejlovi stoje neodgovoreni. Ovo su i probijeni rokovi, jer je Jarac uvek jasno određeni rok do kada nešto može. A kada je Merkur retrogradan u Jarcu, obično se kasni na ono što je važno. Ovo je i svako oduzimanje zvanja, nagrade ili odbijanje pomoći od strane onih koji imaju uticaj. Kod studenata poništavanje ispita. U medijima - "fejk njuz" gde se manipuliše brojevima i istorijskim podacima. Menjanje metoda rada koji umesto da olakša postaje težak. Ovo je skandal na vrhu, na dvoru koliko i u parlamentu. Raščinjavanje.

Od boljih stvari, retrogradni Merkur u Jarcu nas vraća čitanju, promišljanju i pisanju. No, ne u dahu i oduševljeno, već skeptično i strpljivo sa puno pitanja. Ovo su skandali u književnom svetu ili novinarskom. Takođe, sada shvatamo dublje bespomoćnost prirode i životinja. A kako će retrogradan biti u sred zime, ovo su pozivi da se pomogne životinjama u hladnim noćima i apel da se ne seku jelke. Kao planeta važna za diplomatiju i diplomate, ovo su prekidi u pregovorima koji zbog Jarca mogu trajati danima. Auto se kvari kao i lift pa se više hoda. Donosi izraženu zaboravnost, pa je savet sve zapisivati. Najlakše se sada gube upravo sprave koje imaju ulogu da "pamte" umesto nas - fleševi, folderi sa slikama i uspomenama, a ovo je i puna memorija telefona koji zbog toga ne može da snimi neki vama važan momenat.

Uvek će najviše uticati na profesije merkurovskog tipa: novinarstvo, trgovina, diplomatija, intelektualni svet generalno kao i sve u vezi sa saobraćajem: automobilska industrija kao i kurirske službe. Kada je Merkur retrogradan u Jarcu, ne može da se prođe dalje, to su barikade i prepreke na putu. Nekada srušeno drvo, lavina, ali često i zbog radova, nezgoda i slično.

Evo na šta horoskopski znaci da obrate pažnju za vreme retrogradnog Merkura u Jarcu:

Ovan - nepoštenost drugih vas može izjedati i navesti da neke stvari koje samo vi znate, odate kome ne treba.

Bik - sa prijateljima se možete posvađati oko neke stvari koja se dogodila odavno.

Blizanci - sada lako dižete prašinu oko svega, plašite se da će drugi upropastiti nešto do čega vam je stalo. Sumnjičavi ste. Pravite češće pauze.

Rak - uvređenost intelekta koji bi da se istakne ali ne dobija dovoljno pažnje. Zbog toga možete biti previše agresivni u nastupu ili nametljivi i time odbiti druge od sebe.

Lav – zapisujte sve, jer ćete imati pregršt sitnih dužnosti i obaveza da ne bi negde zakazali.

Devica - komercijalizam, lako padate sada na manipulaciju reklama i prodavaca sa interneta

Vaga - porodični problemi i nesporazumi sa jednim članom porodice. Pokvarena hrana i stomačni problemi.

Škorpion - nagli padovi koncentracije, slanje poruka na pogrešan broj, greške u imenu i adresi, zalutali i zagubljeni paketi. U saobraćaju pazite oko škola i parkova. 

Strelac - gubljenje ili zaboravljanje ključeva i novčanika. Veliki troškovi na neodložno: majstori, advokati, lekari, računi, dugovi, kazne. Pogrešno uplaćen novac ili greškom stiže manja uplata od očekivane.

Jarac - Nagle promene raspoloženja. Iz pesimizma u pozitivizam i u krug. Povrede u sportu.

Vodolija - možete biti žrtva prevare, hakerskih napada i ogovaranja.

Ribe - ispadanje iz ritma rada ili učenja. Pojačana nervoza, intelektualna blokada, pucanje gume, šund, intelektualna razmimoilaženja sa drugima.

image