Magazin

Mesečni horoskop za februar 2023. godine

Jupiter iz Ovna postaje sve glasnije kako Merkur uđe u Vodoliju 11. februara. Protesti i pobune u svetu, a u našim životima pobuna spram straha od egzistencije. Kako se osloboditi straha ako ne rizikom.
Mesečni horoskop za februar 2023. godine© freepik/rawpixel.com

Merkur u Vodoliji je kao prekidač. Vodi se razlozima uvek a ne okolnostima i situacijom. Zna šta mu je bitno i tu je nepromenljiv. Otuda samo deluje nepromišljeno, a zapravo je odavno promislio unapred pa zato brzo reaguje. Hirovito. Uvek postoji nešto što još nismo probali, situacija u kojoj nismo bili. Taj "prvi put" kada se usuđujemo da nešto probamo - je sada sredinom i u drugoj polovini meseca. Neko prvi put na skijanju, a neko daje otkaz i otvara privatan posao. Neko prvi put angažuje advokate, a neko kreće na edukaciju i preusmerava se. Pored toga, to su i brze kupovine, zbog Jupitera skupe (automobili, tehnika i slično). Brzi unosni poslovi, sa rizikom.

Ovog februara računajmo na probleme u komunikaciji. Jer, planete se nisu dogovorile. Svaka ima svoju ciljnu grupu kojoj se obraća, motivi i planovi se poptuno razlikuju u okviru istog poslovnog tima. Čekaju da se usaglase, ali niko nema nameru da popusti. Važno je ne uplesti se u nedozvoljene radnje, ne kršiti pravila i dogovore. Obećanja ispuniti i kada nam nije baš dan. Sve se vrti oko napora i truda. Ne ogovarati, ne širiti laži, ne nagađati. Jer Merkur iako nije odavno retrogradan, i dalje je u Jarcu i ide ka Plutonu (10. februara će i stići do njega). Poput kontrolora nosi svoju beležnicu i upisuje minuse za pravdanja, izgovore, laži, pa je gotovo nemoguće izvući se bez posledica. Građevinska inspekcija na terenu, novi propisi za migrante, opomene i isključenja. Zato je najbolje da pratimo njegov način - zapisuj da ne zaboraviš, lista prioriteta na zidu da podseti na obaveze i data obećanja i rokove. Štikliranje da smo nešto završili je jedini vid olakšanja. Ne čekati idealan trenutak za početak posla ili završavanje obaveza, već kakav god da nam je dan, uroniti u to što nas čeka pa kašnjenje, koje je lako moguće, bar neće biti preko granica prihvatljivog.

Deca sada uče na greškama, ponavljanjem istog, ali uče i da lažu, kriju, samuju. Deca sada uče da voze rolere, skije, mladi su za volanom prvi put. Bratska ljubav i jaka potreba za prijateljstvom.

U emotivnim temama muški i ženski princip su u svađi već u prvoj nedelji februara. Umesto da stupe u akciju sledi povlačenje, pogrešna reč remeti ritam i harmoniju, ono što se prećutalo ispašće da je ipak bilo bitno, a ono što se reklo da je trebalo prećutati. No, to ćemo saznati tek sredinom meseca kada će biti kasno ili otežano da se povrati okrnjeno poverenje. Slobodnima je februar inspirativan za platonske veze, i one nedefinisane koje daju dosta slobode. Životnim partnerima koji su u braku ili ne, svejedno, je sada zapravo zabavno. Mnogi će sada na put. Ali tako da jedan ide, a drugi ostaje da malo odmori.

Osnovna tema za februar: nelagoda je saveznik prave promene i razvoja.

Ovan i podznak Ovan

Promene planova. Podložnost sugestijama koje dobijate od okruženja. Pogotovo krajem meseca. Kvarenje auta, promene leta i slično. Otkazivanje nekih susreta i poslova zbog loše procene vremena i resursa. Preporuka je da razmotrite uključivanje osobe koja bi se umesto vas bavila pregovaranjem. Savetovati se sa iskusnijima i starijima ako ste mladi.

Uspešni pregovori sa strancima ili na poslovnim putovanjima.

Možete biti sticajem okolnosti u prilici da radite nešto što nije vaš primarni posao. Kao probijanje leda, straha, nesigurnosti. Poziv za takvu priliku ne odbijajte, važna je na duže staze.

Dobar period za isceljivanje, dijagnostiku alternativnim metodama, homeopatiju, masažu, lečenje u prirodi koja revitališe.

U ljubavi period samoće, čekanja, nadanja, platonskih odnosa i iluzija. Zauzetima savet da ne propuste prilike za intimu i bliskost kako ne bi došlo do udaljavanja. Ljubav kao nega i briga o drugome. Teško možete doneti bilo kakve definitivne odluke sada na emotivnom polju. Mart je tu mnogo naklonjeniji.

Ključna tema Ovnovima u februaru: savezništvo ili samostalnost do kraja.

Bik i podznak Bik

Tajni planovi i tajni savezi. Sve što je skriveno od sveta i javnosti može uspeti. Ne pričajte puno šta smerate.

Slavlja, krštenja, venčanja, ceremonije, negde nagrađivanje.

Podmlađivanje negom i tretmanima ili ćete se okružiti mlađima od sebe. Moguća veza sa dosta mlađom osobom ili starijom ako ste vi mladi.

Od 6 -12. februara, intenzivna komunikacija sa osobom koja živi daleko. Može biti poslovne ali i ljubavne prirode. Ako ste u vezi - kriza sa partnerom kojoj je povod tema započeta olako, neobavezno, ali koja će postati opterećujuća za jednu stranu.

Prijatelji nisu do kraja iskreni ili otvoreni jer i njima treba sada privatnost i tišina. Fino društvo umetnika, posete koncertima, izložbama, premijere, noćni život.

Teškoće u učenju. Koncentraciju vežbajte meditacijom i disanjem. Za ozbiljan rad vam je sada neophodna samoća i da vas ništa ne prekida.

Nadređeni postaju zahtevni jer su dobili nove rokove i postoji mogućnost smanjenja budžeta ako zadaci ne budu završeni na vreme. Sa druge strane, prilika da se dokažete.

Osnovna tema za februar: Nije vreme za slobodno vreme. Pokažite ambiciju.

Blizanci i podznak Blizanci

Na poslu neiskrenost kolega ili nadređenih. Skriveni motivi za reorganzaciju uloga i zadataka. Otvoreno suparništvo ili kompetativna sredina će vas oraspoložiti i podići vaše potencijale u stanje pripravnosti. Razbudiće vam um i vratiti strogost. Ne budite lakoverni, svi sada malo preteruju i doteruju stvarnost.

Građenje novog imidža, brendiranje, pravljenje strategija.

Moguće ljubavne avanture preko posla, a zauzetima malo vremena za partnera zbog previše obaveza. Iznenadni susret sa osobom iz prošlosti krajem meseca.

Završavanje projekata i prelazak na novo pod drugačijim uslovima. Mogućnost menjanja sredine. Selidba ili promena poslovnog prostora. Susret sa osobom koja živi u inostranstvu vraća vam vedrinu. Vizionarski pogledi na budućnost, izražena kreativna energija, otvoreni pozivi za putovanja.

Onlajn škole i učenje na daljinu.

Nesanica, ne preterujte sa čajevima i biljnim proizvodima.

Osnovna tema u februaru: Znanje je moć, ali su prijatelji (poznanstva) kapital.

Rak i podznak Rak

Obratite pažnju na zdravlje, dobro je sada da odete na preglede, kontrole, sistematske. Sklonost upalama, jakim infekcijama, povredama. Problemi sa vodom u telu ali i u kupatilu i kuhinji. Snaga je u minus fazi, više će vas ovog meseca voditi intuicija.

Ljubav na putu, iskušenje i za zauzete, makar kroz fantaziju. Sloboda partnera je beskompromisna čak i ako je ne koristi. Vi to osećate i dobro je da u februaru ne pritiskate drugu stranu ni oko čega.

Potreba za usmeravanjem nagomilane energije. Dobar period za vizuelizaciju i fokusiranje na glavno. Rešiti neraščišćene dugove. Proveriti vlasničke listove oko nekretnina, po potrebi angažovati advokate. Možete biti opterećeni snovima, iracionalnim sumnjama, predstavama. Kako to može uslediti i nakon fatalističkih sugestija koje ste dobili od drugih - ovo je period kada treba izbegavati astrologe, numerologe i druge koji se bave predikcijama i mogu negativno da sugerišu.

Osnovna tema u februaru: Oslobađanje od negativnih misli, toksina u telu i viška stvari.

Lav i podznak Lav

Početak meseca je vrlo aktivan. Bilo da ste zbog posla u pokretu ili ste počeli da se bavite sportom, dinamika se vidno menja što će se dobro odraziti na vaše psihofizičko stanje. Bićete boljeg raspoloženja i otvoreniji za interakcije sa drugima.

Izazovna nedelja je od 13 - 20. februara, kada možete biti pretovareni poslom i kada planovi ne teku baš kako ste naumili. Moraćete nešto da odložite za kasnije ili otkažete. Neko može tada iskoristiti vašu dobronamernost za svoje ciljeve, pa je bolje da budete rezervisani i sebi date malo vremena pre nego se ponudite ili obećate.

Ako to nije slučaj možete biti prehlađeni ili mrzovoljni. U takvom stanju nije preporučeno da započinjete ozbiljne razgovore sa partnerom na temu vašeg odnosa, a ni sa šefom oko posla.

Ljubav je svejedno jedna od tema ovog meseca. Dotrajale veze se završavaju, a relativno sveži odnosi hlade ako se već nisu pokazali kao bitni. Kao da mnogo čemu iz vašeg okruženja sada prolazi rok. U tom smislu proverite trajnost lekovima u kućnoj apoteci, hrani u frižideru, starim ljubavima i neplaćenim računima.

Pojačani libido priziva kratke veze i avanture pogotovo mladima. Mogućnost trudnoće. Muškarcima potreba da jednu žensku osobu zaštite i da joj pomognu.

Do kraja meseca moguće kraće putovanje zbog zabave, druženja, provoda.

Ključna tema februara: Remont socijalnih interakcija.

Devica i podznak Devica

Na poslu je najviše dešavanja u februaru. Promene su u najavi i dolaze vam nove kolege, šefovi, ili se firma deli. Moguća je promena sektora. Od vas se očekuje da sada date realne procene drugih - ono što najbolje umete ali ujedno i najmanje volite javno da radite. Možda ćete uticati na to ko će od kolega ostati bez posla i zbog toga se loše osećati. Neko u firmi svesno unosi razdor ili podiže kolege na pobunu, revolt. Ako budete vi izrevoltirani, vodite računa kome u naletu nezadovoljstva, otvarate dušu.

Neće vam se sedeti u kući i sigurno će vam prijati ako u februaru budete više izlazili, viđali se sa drugima i obnavljali stare kontakte. To može pozitivno uticati na vezu ili brak. Ako ste solo, do 21. februara neko može insistirati na tome da vas upozna sa nekim.

Čuvajte se klizavih terena, mogućnost povreda zglobova. Auto treba registrovati ili obaviti neke popravke. Mogući problemi u nalaženju majstora ako vam budu potrebni.

Ako imate kućne ljubimce, pazite da ne pobegnu.

Ključna tema za februar: Koliko god da je nelagodno kada ostanemo bez opcija, za vašu savest je to uvek prijatnije mesto jer niste ni mogli drugačije.

Vaga i podznak Vaga

Kasne pisma, zvanični dokumenti, pregledajte spamove. Proverite putne isprave možda im ističe rok. Nekima će se sada otvoriti dobri projekti, velikodušne ponude koje vas mogu izbaviti iz egzistencijalnih dilema. Vage koje se sude sada nalaze dobre savetnike ili zastupnike kojima prenose ovlašćenje. Ako ste pisac možda ćete potpisivati knjige, a ako ste u umetnosti početi saradnju sa firmom zvučnog imena.

Osim posla, najveći deo vremena odlazi na decu. Ozbiljni razgovori sa decom o životu, planovima, prošlosti. Vreme kada vaša deca imaju puno teških pitanja na koje nije lako odgovoriti. Posvetite im se maksimalno, ali nemojte ni od svake krize kroz koju prolaze praviti dramu i odmah zvati tri psihologa da pomognu. Jednim delom razlozi nezadovoljstva kod dece sada su u vezi sa prijateljima.

Nega i isceljivanje meditacijom, masažom, uljima, mirisima, kupovina dosta kozmetike, parfema i slično. Mirisi vas leče i otvaraju nežnu stranu vaše ličnosti.

Na poslu spletke i zbunjujuća situacija koja će potrajati do maja.

Ključna tema za februar: Preterane reakcije i drama oko stvari koje su prolazne i koje nisu esencijalne narušava harmoniju i u vama i oko vas. Odmarajte se češće.

Škorpion i podznak Škorpion

Otvaranje kovčega prošlosti. Na to vas može navesti porodica, rođaci, braća/sestre. Prisećanje svih neprijatnosti i kriza. Moralno preispitivanje da li je na vama da im sada pomažete ako su vam se putevi davno razišli. Ona strana vaše ličnosti koja je jaka i koja je svesna da ima više energije nego svi oni zajedno je spremna da pomogne; dok ona druga, Marsijalna nije. Kako će od kraja marta Mars biti u znaku Raka važno je da ako uđete u neki projekat ili šta god sa familijom i bliskim članovima porodice, da to bude vaša svesna dobrovoljna odluka koju na dalje nećete preispitivati.

U ljubavi je sve u redu, ali ima nekih stvari koje su gurnute pod tepih, koje se ne pominju. Tu će i ostati sve do 21. februara a nakon toga dolaze na red. Ukoliko se kojim slučajem radi o potomstvu (jedna strana želi, a druga ne) imajte na umu da tema porodice jeste glavna tema sve do leta. Frustracija ukućana biće vidljiva od kraja februara.

Nervoza noću i prekidi sna. Problemi sa disanjem psihosomatske prirode. Izbegavajte sada okultne, spiritističke, pa i ezoterijske sadržaje, ljude, knjige i filmove.

Ključna tema za februar: koja je forma i suština vaše porodice.

Strelac i podznak Strelac

Sve do 11. februara možete otići u blokadu računa, minus, ili se svojevoljno odlučiti na gašenje bankovnih računa i kartica. Takođe pazite, možete ostati bez novčanika, kartica, ključeva. Zaboravnost. Moguća i greška pri uplatama, kupovinama. Ne radite ništa na brzinu. Naravno, sve to ne mora biti dramatično, uvek zavisi od toga koji je iznos u pitanju. Rešenje postoji što je takođe važno ali će oduzeti dosta vremena i nerava.

Kraća putovanja, iznenadni pozivi i javljanje osoba koje ni u snu ne očekujete. Nove komšije, problemi i svađe oko automobila sa ukućanima ili parking mesta u javnosti. Medijska popularnost koju možete iskoristiti za posao. Tu se računaju i socijalne mreže.

U kući je neophodno generalno sređivanje, dekoracija, oplemenjivanje prostora. I dalje vam dom odvlači dosta energije pa je poželjno provetravati, izlaziti svakodnevno i držati dinamiku aktivnosti prisutnom kako ne biste svi postali pasivni i letargični.

Zdravstvene tegobe sezonskih promena, grip i slično. U svakom slučaju ORL. Tamo gde su prisutni hipertenzija i disbalans hormona - pažnja, jer vodolijski period dodatno Strelčevima uvek podiže pritisak i nivo adrenalina.

Ključna tema za februar: Ne treba vam podrška da biste započeli rad na onome o čemu sada mislite. Treba vam vizija i da počnete.

Jarac i podznak Jarac

Ako ne budete od početka februara pažljivo rukovali novcem, u drugoj polovini meseca možete ostati bez para. Neki troškovi koji vas očekuju su neplanirani i iznenadni.

Poremećen rad hormona, sna ali i svakodnevne rutine pre svega ishrane. Pozajmice od prijatelja i obrnuto, prijatelji (ili braća, sestre) mogu sada od vas tražiti finansijsku pomoć. Možda ćete nekome pomoći da nađe posao.

Muzika vas opušta, ali i zanosi da zaboravljate na prioritete. Isto važi i za ljubav. Okrenutost stvarima koje volite, hobiju i slično - što je dobro, ali samo ako ste prioritete završili. Sunce i Saturn će vas svakako opomenuti na vreme u nedelji od 13-20. februara, ako bude bilo potrebe da vas nešto trgne iz polusna.

U ljubavi fantazija više nego realnost. Platonski odnos, prizivanje odnosa koji još uvek ne postoji. Sklonost da umislite, pridodate, učitate i ono što nije bilo. Pričajte sa drugima, njihovo objektivno sagledavanje će vam pomoći da se rastreznite ako ste preterali i odleteli među oblake previše.

Zdravstveno sklonost piću više nego inače.

Ključna tema za februar: Mera. Imajte mere.

Vodolija i podznak Vodolija

Ovo je obećavajući period za vas, naročito početak meseca. Bitno je da više ne slušate puno druge. Sada je trenutak da uradite stvari po svome, bez dileme i zastoja, inače ih drugačije nećete ni uraditi i sve će do kraja meseca ostati isto bez ikakve promene.

Finansijske špekulacije su moguće, igre na sreću, investicije, rizikovanje, pogotovo sa novcem koji niste zaradili već dobili. Sunce u vašem znaku sa Saturnom govori o mogućnosti startapa ili nekog drugog vida finansijske podrške da se pokrenete.

Nov auto i telefon. Uzbudljiva putovanja sa partnerom. Moguća i ljubav na daljinu pa otuda česta korespodencija, poruke, pozivi i vikend putovanja. Nakon 20. februara niste više opterećeni poslom, ostaje vam slobodno vreme ili ga prosto sami za sebe pravite.

U poslednjoj nedelji meseca uspesi na saslušanjima, ispitima, pred komisijama, na intevrjuima i slično. Poklon iz inostranstva ili novac.

Ključna tema za februar: ne zaboravite da se drugi uvek boje za vas kada nešto menjate, da bi šest meseci kasnije i sami pričali kako je to bilo za vas logično najbolje. Ne budite pod tuđim uticajem.

Ribe i podznak Ribe

Koliko vi možete biti zatvoreni, tajnoviti, da drugi ni ne posumnjaju da imate bilo kakvu tegobu, to samo vi znate. A baš takav je ovaj period sada. Nešto vas muči i moguće da je tu već mesecima unazad. No sada ulazite u finiš kada ćete želeti da nešto presečete. Teško je reći šta, nekome je to davanje otkaza, nekome veza koja je ostala bez vere i nade, nekome je to odluka vezana za novac i karijeru ili nešto treće.

Jedno je sigurno, drugi će biti u šoku jer će im sve delovati da je došlo iz vedra neba. A i to vam nije nepoznato, da šokirate druge i zatičete ih potpuno nespremne. Ako treba da uradite neki hirurški zahvat sada nije loše vreme za to. Sunce je u vašoj prirodnoj dvanaestoj kući i utiče na brz oporavak, a zbog Venere u Ribama može biti i estetske prirode.

Ribe koje su bez posla mogu sada krenuti na časove crtanja, šminkanja, tetoviranja i slično. Od uslužnih poslova išlo bi vam sve vezano za čišćenje fleka, forenziku, testove, laboratorije. U medicinskim i farmaceutskim vodama za vas uvek negde ima mesta. Od uvoznika do naučnika.

Ključna tema za februar: donošenje odluke:na šta potrošiti novac?

image