Sport

Čudesni Embid zaustavio Jokića - ubacio 47 poena i srušio Denver

Seventisiksersi su zabeležili trijumf protiv najboljeg tima Zapadne konferencije, i to nakon preokreta u četvrtoj četvrtini
Čudesni Embid zaustavio Jokića - ubacio 47 poena i srušio Denver© Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Mnogi su priželjkivali da vide susret Filadelfije i Denvera kako bi sa budnom pažnjom ispratili sudar Džoela Embida i Nikole Jokića, dvojice trenutno vodećih u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Ovoga puta, MVP nije odneo trijumf - Jokićev Denver je izgubio u Filadelfiji 126:119 i to nakon kasnog preokreta domaćeg tima, predvođenog izuzetno raspoloženim Embidom.

Prva zvezda Seventisiksersa želeo je da svima pokaže da i on ima adute u trci za MVP nagradu, pa je direktan okršaj sa Jokićem okončao sa 47 poena, 18 skokova i pet asistencija. Bio je daleko najbolji igrač Filadelfije, a šutirao je 18/31 iz igre.

Za to vreme, Jokić nije uspeo da zabeleži ni "dabl-dabl" učinak, što i nije svojstveno njegovim nedavnim partijama. Ubacio je 24 poena, što je odlično kada se uzme u obzir da je "uzeo" tek 12 šuteva iz igre na ovom meču. Imao je i osam skokova i devet asistencija.

Iako je imao i podršku Džamala Mareja sa 22 poena, Majkla Portera juniora sa 20 i Erona Gordona sa 18, Embidova surova partija je ipak povukla tas na Filadelfijinu stranu vage.

Osim njega, Džejms Harden je doprineo sa 17 poena. Nije vredelo Denveru ni što su gotovo 40 minuta imali prednost, sjajna četvrta četvrtina domaće selekcije nanela je Nagetsima tek 16. poraz ove sezone.

Standings provided by Sofascore

image