Magazin

Žene koje su ''uvek zauzete'' ne moraju zapostaviti negu

Usled mnogih obaveza, nega i ulepšavanje nije svakome na vrhu liste prioriteta. Ipak, ovi dnevni ''rituali'' su mnogima terapeutski i pružaju priliku za nekoliko trenutaka tišine i posvećivanje sebi. Moguće je učvrstiti praktičnu rutinu, čak i kada je raspored pun.
Žene koje su ''uvek zauzete'' ne moraju zapostaviti negu© Pexels/Gustavo Fring

Uskladiti poslovne i privatne obaveze postaje sve teže u savremenom svetu, pogotovo kada se od žena očekuje da igraju različite uloge. Zbog toga, lako je sebe staviti na poslednje mesto i zapostaviti negu koja ume biti ''spas'' od stresa. Nije potrebno ulepšavati se radi tuđeg odobrenja, već zbog sopstvenog mira i samopouzdanja, kao vežba kratke meditacije u toku haotičnog dana. Uvođenjem sledećih nekoliko navika i trikova lepota se može održavati, bez previše oduzimanja vremena.

Planiranje odevnih kombinacija unapred

Mnogi jutro započinju stresom, jer počinje odmah sa donošenjem odluka - šta obući i šta ako izbor nije zadovoljavajuć? Da li je ostalo vremena za menjanje kombinacije? U većini slučajeva, bude prekasno i dogodi se da dan prođe nošenjem odeće koja nije prijatna i ne izgleda ''kako treba''. Možda deluje kao površna stvar, ali način na koji se sklapa svakodnevna ''uniforma'' izuzetno utiče na raspoloženje, držanje i samopouzdanje.

Za izbegavanje ovog problema, najbolje je odrediti odevnu kombinaciju, aksesoare, pa čak i šminku, prethodno veče i biti sigurna u izbor. Osim što će definitivno uštedeti vreme ujutru, smanjuje se rizik od nezadovoljstva.

Tretmani za uštedu vremena

Svakodnevno šminkanje, feniranje i slične rutine nisu svakome podjednako drage. Kao i sve ostalo, zahtevaju učestalost i vreme i mnogima mogu biti samo još jedna obaveza u toku dana. Ipak, osećaj nakon takve nege je uvek prijatan i moguće je održati uglađen izgled bez previše napora.

Što se tiče kose, najbolje je pronaći frizuru i boju koja odgovara tenu i obliku lica, a ne zahteva često doterivanje, skraćivanje, farbanje i feniranje. Nega kose može biti vrlo jednostavna a kada je kvalitetno ošišana, održavanje ne mora biti toliko učestalo i skupo.

Osim frizure, tretmani za trepavice i obrve ponekada mogu zameniti šminku. Obavljaju se periodično i efekti traju više nedelja, što će značajno uštedeti vreme. Važno je pronaći profesionalca koji će ovakve usluge odraditi tako da deluju suptilno i prirodno, ali će ipak napraviti značajnu razliku.

Višenamenski kozmetički proizvodi

Postoji veliki izbor proizvoda koji ujedno mogu biti karmin, rumenilo i senka za oči... Dobro je pronaći odgovarajuću nijansu i inkorporirati ovakav alat u svoju rutinu. Oduzima manje vremena, a može upotpuniti ceo izgled. Pored toga, lakše je nositi ga sa sobom, umesto tri ili četiri različita proizvoda, koliko bismo inače nosili. Takođe, omiljena šminka ili preparat za kosu se uvek mogu kupiti u manjoj varijanti, ili čak poneti u posebnim malim bočicama koje ne oduzimaju prostor u tašni i lagane su za nošenje.

image