Sport

Stanković: Dobar mornar se prepoznaje kada je bura i kada su talasi

Trener fudbalera Sampdorije, Dejan Stanković, tvrdi da se ne kaje zato što je preuzeo klub iz Đenove
Stanković: Dobar mornar se prepoznaje kada je bura i kada su talasiGetty © Emilio Andreoli

Stanković je u oktobru prošle godine postao trener Sampdorije, a klub iz Đenove se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli Serije A sa samo deset bodova.

Sampdorija ima i velike finansijske dugove, koje italijanski mediji procenjuju na 150 miliona evra, dok su navijači u sukobu sa vlasnikom kluba Masimom Fererom.

Stanković je uoči sutrašnje utakmice sa Interom u 22. kolu Serije A razgovarao sa novinarima "Gazete delo Sport" o situaciji u klubu.

"Ne kajem se zbog izbora, ponosan sam što sam ovde. Dobar mornar se ne vidi kad je more mirno, nego kad je bura i kada su talasi. Došao bih ovde čak i da je Sampdorija bila u goroj situaciji. Nisam mogao da kažem - ne", objasnio je Stanković.

On je istakao da je ponosan na fudbalere Sampdorije.

"Borba te čini jačim, a svakim danom sam sve ponosniji na svoje igrače. Tabela govori gde smo. Možemo da analiziramo gol protiv Empolija, izjednačenje Monce u 99. minutu, epizodu u Udinama... Zaslužili smo 3-4 boda više nego što imamo, ali da ne kalkulišemo. Svaka utakmica će biti kao poslednja. Sada svakako dajemo sve od sebe", dodao je Stanković.

Srpski stručnjak se tokom intervjua osvrnuo i na prijatelja Sinišu Mihajlovića.

"Ponekad sebi postavljam pitanja i zamišljam odgovore koje bi mi Mihajlović dao. Dvadeset pet godina smo bili kao braća, prijateljstvo nas je spajalo. Siniša je bio pravi prijatelj. Prešao bi pravo na stvar", istakao je Stanković.

Meč između Sampdorije i Intera na programu je u ponedeljak od 20.45 časova.

image