Srbija i Balkan

Đukanović tvrdi da Crna Gora nije neprijatelj Rusiji, iako je uvela sankcije

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potvrdio je da je Crna Gora stoprocentno uskladila svoju politiku prema Moskvi sa Briselom i uvela sankcije
Đukanović tvrdi da Crna Gora nije neprijatelj Rusiji, iako je uvela sankcije© TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da Crna Gora nije neprijatelj Rusiji, iako je stoprocentno uskladila svoju politiku prema sa Briselom i uvela sankcije Rusiji.

"Crna Gora nije neprijatelj Rusiji, Crna Gora je neprijatelj agresiji. Crna Gora je neprijatelj rušenju međunarodnog prava. Crna Gora je neprijatelj svim idejama kojim se želi ograničiti suvereni izbor budućnosti nezavisnim državama, u ovom slučaju Ukrajini", rekao je Đukanović na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. 

Na pitanje kada bi rat u Ukrajini mogao da se završi, Đukanović tvrdi da to verovatno ne zna ni predsednik Rusije Vladimir Putin i da su prognoze nezahvalne.

"Mislim da se u ovom trenutku još uvek ne radi sa potrebnom ozbiljnošću i ažurnošću na mirovnoj inicijativi. Ovo istovremeno želim da bude apel da se udruže sve konstruktivne međunarodne politike da pomognemo Ukrajini, pa i Rusiji, bez obzira što je u drukčijoj poziciji, u poziciji agresora, da se izađe iz tog ratnog sukoba i da se spreči dalja pogibija ljudi", kazao je Đukanović.

image