Sport

Dzjuba: Volim Rusiju, potpuno sam uz predsednika Putina, a istorija će suditi

Poznati ruski golgeter dotakao se političkih i kulturoloških tema u Rusiji
Dzjuba: Volim Rusiju, potpuno sam uz predsednika Putina, a istorija će suditiGetty © Clive Rose / Staff

Mnogo je ruskih sportista koji u proteklih godinu dana ne žele glasno da govore o svojim razmišljanjima o ratu u Ukrajini i trude se da ne "upadaju u oči", ima i onih koji nemaju problem da kažu šta misle.

Jedan od njih je poznati ruski fudbaler Artjom Dzjuba, koji nije krio svoje stavove, otvoreno podržavši predsednika države Vladimira Putina.

Gorostasni napadač, novi igrač Lokomotive iz Moskve, bio je "bez dlake" na jeziku po tom pitanju.

"Verujem u moju zemlju. Veliki sam patriota. Volim Rusiju. Istorija će suditi o svemu. A ja sam potpuno uz mog predsednika Putina. Stojim uz njega i nikada to nisam krio. I verujem da će sve biti u redu. Takav sam da ću uvek biti uz moju zemlju, uvek ću biti na njenoj strani. Do kraja. Istorija će suditi ko je bio u pravu, a ja sam ubeđen da smo mi na pravoj strani", rekao je Dzjuba u intervjuu sa novinarom Nobelom Arustamjanom.

No, ovde nekadašnji reprezentativac Rusije ne misli samo na vojni sukob sa Ukrajinom.

"Izuzetno sam srećan što živim u zemlji u kojoj postoje muškarac i žena, otac i majka. Nema svakakvih neshvatljivih stvari oko abortusa, polova, nema takvih mitskih stvorenja kao što su binarne osobe bez polova i takve stvari. Jako sam ponosan zbog toga što ne dozvoljavamo takve stvari. U našoj zemlji su oduvek bili i zauvek će biti muškarac i žena. Roditelji su otac i majka. Porodične vrednosti i ljubav prema deci. Ne idem preduboko, ali uopšte mi se ne sviđa šta se dešava u svetu."

On je letos napustio Zenit iz Sankt Peterburga jer nije produžio ugovor, a otkrio je i zbog čega.

"Nisam želeo da ostanem. Zenit se pretvorio u Zenit Sao Paolo ili Zenit Rio de Žaneiro. Mislim da to nije ispravno. Nije ovo ništa protiv stranih igrača, nisam imao konflikt s njima, ali smatram da bi taj klub trebalo da bude kičma Rusije", podvukao je Dzjuba.

image