Svet

Od komičara do tragičara: Zelenski pozvao Amerikance da pošalju svoju decu da ginu u Ukrajini (VIDEO)

Moji dedovi su se borili protiv nacista u Drugom svetskom ratu, pre ću umreti nego što ću se boriti zajedno sa nacistima u Ukrajini, poručili su ogorčeni i besni Amerikanci
Od komičara do tragičara: Zelenski pozvao Amerikance da pošalju svoju decu da ginu u Ukrajini (VIDEO)Getty © Photo by Roman Pilipey/Getty Images)

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, tokom razgovora sa novinarima, prokomentarisao je učešće Sjedinjenih Država i NATO-a u ukrajinskom sukobu i pozvao Zapad da pošalje svoju decu u ratnu zonu.

Zelenski je očigledno promenio žanr, pa je iz komedije prešao u tragediju.

"SAD će morati da pošalju svoje sinove i kćeri na isti način kao što i mi šaljemo sinove i kćeri u rat. Moraće da se bore, a i oni će umreti", rekao je Zelenski.

Ruska novinarka Olga Skabejeva podelila je video uz komentar da je ovo "otvoren poziv ukrajinskog predsednika da NATO uđe u sukob i da započne treći svetski rat".

"Zelenski je pozvao NATO da dođe u sukob", napisala je Skabejeva na Telegramu.

Američki građani šokirali su se izjavom Zelenskog, komentarišući da je Vašington postao najveći finansijer Ukrajine, a da se deca običnih Amerikanaca mogu poslati u pravu "mašinu za meso".

Mnogi od njih su naveli da se "sukob nastavlja samo zato što se Zelenski ne slaže sa ostatkom sveta".

"Ukrajina nije u NATO, nikako nećemo poslati svoje sinove i kćeri", napisao je jedan tviteraš.

"Zelenski nema pojma šta je upravo uradio. Uzimanje naših poreskih dolara je jedna stvar. Ali sada želi da oduzme život američke dece zbog svog rata? Ako postoji medved kojeg ne smete dirati, onda je to američki roditelj ", napisali su ogorčeni Amerikanci.

"Moji dedovi su se borili protiv nacista u Drugom svetskom ratu, pre ću umreti nego što ću se boriti zajedno sa nacistima u Ukrajini. Smrt pre nečasti", napisao je Džekson Hinkl.

"SAD se dobro sećaju koliko je vojnika umrlo i osakaćeno u Vijetnamu i Iraku. Ako Vašington direktno uđe u sukob, broj žrtava može biti stotine puta veći", napisao je drugi tviteraš.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije optužilo Sjedinjene Države i Evropsku uniju da direktno učestvuju u sukobu zbog isporuke oružja.

image