Rusija

Šojgu na frontu: Uručio ordenje učesnicima Specijalne vojne operacije (VIDEO)

Posebna pažnja u toku posete ministra bila je posvećena pitanju razmeštanja ljudstva, vojnih lekara i drugih pozadinskih jedinica, kao i organizovanju sveobuhvatne podrške trupama grupe, navodi se u zvaničnom saopštenju Ministarstva
Šojgu na frontu: Uručio ordenje učesnicima Specijalne vojne operacije (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju grupacije "Vostok" u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini i uručio ordenje i medalje borcima, navodi se u zvaničnom saopštenju Ministarstva.

Vojnicima i pomoćnom osoblju, medicinskim i drugim pozadinskim jedinicama, se zahvalio na posvećenosti i herojstvu i uručio im državna priznanja – "Orden za hrabrost", "Krst Svetog Đorđa" i medalju "Za hrabrost".

"Nagrade su zaslužene. Borite se dostojanstveno! Predstoji još mnogo posla. Iskreno se nadam da ćete nastaviti da verno služite našoj zemlji. Srećno, želim vam uspeh i, naravno, da se kući vratite živi!" rekao je Šojgu.

U obilasku kontrolne tačke ruske vojske na Južno-Donjeckom pravcu ministar je saslušao izveštaj komandanta grupe, general-pukovnika Rustama Muradova o situaciji i borbama u tom delu fronta.

Posebna pažnja u toku posete ministra bila je posvećena pitanju razmeštanja ljudstva, vojnih lekara i drugih pozadinskih jedinica, kao i organizovanju sveobuhvatne podrške trupama grupe.

Na snimku koje je objavilo Ministarstvo odbrane vidi se kako Šojgu leti u helikopteru, razgovara sa Muradovim i održava sastanak.

Dan ranije, Ministarstvo odbrane saopštilo je da su na Južno-Donjeckoj i Zaporoškoj liniji fronta jedinice grupe "Vostok" nanele poraz ukrajinskoj vojsci koja je tada izgubila više od 70 boraca, dva tenka, dva oklopna vozila, dva pik-apa, samohodne topove "gvozdika" i haubicu D-20.

image