Srbija i Balkan

Abazović: Neću podržati Mila Đukanovića na izborima

Podržaće, kaže predsednik crnogorske vlade tehničkom mandatu Dritan Abazović, kandidata koji baštini evropske vrednosti
Abazović: Neću podržati Mila Đukanovića na izborima© Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik crnogorske vlade tehničkom mandatu Dritan Abazović nije danas želeo da komentariše najave o rekonstrukciji izvršne vlasti, a kada je reč o predsedničkim kandidatima rekao je da neće podržati lidera DPS i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića.

Podržaće, kaže, kandidata koji baštini evropske vrednosti iako ponuda i nije neka.

"Neću podržati Mila Đukanovića, jer za mene ne predstavlja evropske vrednosti. Uskoro će biti Glavni odbor i izjasnićemo se o podršci i u prvom, a kasnije i u drugom krugu. Očekujem da nakon 19. marta ili 2. aprila dobijemo predsednika Crne Gore", kazao je Abazović.

Primetio je da se među strankama parlamentarne većine vode razgovori na mnoge teme.

"To ne bih nazvao rekonstrukcijom, jer su razgovori na više tema oko zakonskih rešenja, poreske politike, predsedničkih izbora. Ja baštinim dijalog i to ću nastaviti da radim, dijalog sa svim političkim subjektima, moramo iznalaziti rešenja", rekao je Abazović, nakon polaganja kamena temeljca za gradnju četiri nova objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), preneo je portal "RTCG".

Kako je kazao videće se kuda se ide, izbori su na pragu.

"Ko hoće da sastavi vladu, neka sastavi, a dok se to ne desi, vlada radi u punom kapacitetu. Ako se nešto promeni, tu smo da izvršimo primopredaju", kazao je Abazović.

image