Rusija

Putin čestitao Si Đinpingu: Dragi prijatelju, pobeda je potvrda ispravne politike!

Ruski predsednik poželeo je kineskom kolegi dobro zdravlje i sreću i istakao da je njegova pobeda na izborima potvrda ispravne politike koju je vodio godinama
Putin čestitao Si Đinpingu: Dragi prijatelju, pobeda je potvrda ispravne politike!www.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/Kremlin Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas kineskom predsedniku Si Đinpingu na tome što je po treći put izabran za lidera Narodne Republike Kine, saopštio je Kremlj.

"Dragi prijatelju, iskreno Vam želim nove uspehe u Vašoj predsedničkoj ulozi u korist kineskog naroda, a takođe dobro zdravlje i blagostanje", poručio je Putin.

Putin je kazao da je to potvrda da je Si Đinpingova politika do sada bila ispravna i da ima veliku podršku nacije kada su u pitanju dalji socijalno-ekonomski razvoj Kine i odbrana nacionalnih interesa.

"Rusija veoma ceni Vaš lični doprinos jačanju sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje naše dve države. Uveren sam da ćemo, ukoliko nastavimo da zajedno sarađujemo, uspeti da obezbedimo jednu plodnu saradnju u najrazličitijim sferama", ocenio je ruski predsednik i dodao da će Moskva i Peking i dalje nastaviti da koordinišu zajedničke akcije koje se tiču najbitnijih regionalnih i globalnih pitanja. 

Podsetimo, kineski lider danas je po treći put izabran za predsednika Kine, čime je ušao u istoriju kao jedina osoba koja je tri puta bila izabrana za ovu funkciju. Na izborima nije bilo ni jednog drugog kandidata, a odluka je doneta jednoglasno.

image