Sport

Šok za Denver - Jokić razbijao Sparse, ali ni "tripl-dabl" nije dovoljan

Srpski centar je odigrao fenomenalan meč, ali ni to Nagetsima nije bilo dovoljno
Šok za Denver - Jokić razbijao Sparse, ali ni "tripl-dabl" nije dovoljan© Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Desilo se i to čudo - Nikola Jokić je zabeležio "tripl-dabl", a njegov Denver nije uspeo da trijumfuje. Posle istorijskog niza od 29 mečeva u kojima su Nagetsi slavili kada bi Srbin dominirao, sada se isprečio San Antonio.

Sparsi su savladali tim iz Kolorada 128:120 i tako naneli neočekivan poraz Nagetsima, kao jedan od najslabijih timova u ligi ove sezone.

Denver je odigrao smušen meč na gostovanju u Teksasu, kao da su se previše opustili misleći da će lako savladati domaći tim. Nikola Jokić nije bio među tim igračima, pošto je zabeležio brutalan učinak od 37 poena i po 11 skokova i asistencija. To je bio 102. "tripl-dabl" za Jokića u NBA ligi.

Ni to, ni 24 poena Džamala Mareja nisu bili dovoljni da Denveru donesu trijumf. Čak 42 primljena poena u drugoj četvrtini bili su nagoveštaj da nešto nije kako treba u tom timu.

Najbolji za San Antonio bili su Keldon Džonson sa 23 poena, Dag Mekdermot sa 20 i Džeremi Sočan sa 19. Ovo je drugi uzastopni poraz za Denver, koji je i dalje suvereno prvi u Zapadnoj konferenciji, dok je San Antonio zabeležio tek 17. pobedu u sezoni, pa i ne čudi da su na pretposlednjoj poziciji.

image