Sport

Denver u seriji poraza - uzalud im moćan Jokić kad je odbrana slaba

Nagetsi su upisali četvrti poraz u nizu, ovog puta od Toronto Raptorsa
Denver u seriji poraza - uzalud im moćan Jokić kad je odbrana slaba© AP Photo/Darren Abate

Košarkaši Denvera su u seriji poraza koju nikako ne uspevaju da prekinu! Ekipa iz Kolorada doživela je četvrti uzastopni poraz, ovog puta bolji od njih bio je Toronto - 125:110.

I ovog puta je Nikola Jokić predvodio Nagetse na odličan način, ali Fred Vanvlit i O-Dži Anunobi pokazali su se kao veliki zalogaj za najbolji tim Zapadne konferencije.

Prednost Denvera na vrhu Zapada se polako ali sigurno topi, a sada su poraženi nakon što tokom meča u Kanadi nisu vodili nijednog sekunda. Nikola Jokić je meč završio sa 28 poena, osam skokova i sedam asistencija, šutirao je čak 10/13 iz igre i bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja (8/8).

Ali šta to vredi kada je Toronto sve vreme kontrolisao rezultat, ubacivši neverovatnih 49 poena samo u prvoj četvrtini. Vanvlit je bio najbolji sa 36 poena, dok je Anunobi dodao 24. U Denveru su vredni pomena bili Majkl Porter junior sa 23, odnosno Eron Gordon sa 18 poena.

Uprkos svemu, Denver ima skor 46-23 i čak i ukoliko Memfis slavi u dva susreta koja su trenutno manje odigrali od Nagetsa, opet će imati tri pobede manje od lidera Zapada. Ipak, evidentno je da Nagetsi padaju u formi kako se bliži plej-of...

image