Sport

Spaleti: Gvardiola igra igrice kako bi nas srušio, Napoli nije najbolji tim u Evropi

Trener fudbalera Napolija Lučijano Spaleti demantovao je da je klub iz Napulja trenutno najbolji klub u Evropi, prenose italijanski mediji.
Spaleti: Gvardiola igra igrice kako bi nas srušio, Napoli nije najbolji tim u EvropiGetty © Francesco Pecoraro /

Napoli je ekipa koja se verovatno nalazi u najboljoj formi u čitavoj Evropi.

Tim koji sa klupe predvodi Lučano Spaleti, ima 18 bodova prednosti na liderskoj poziciji u domaćem prvenstvu, dok je u Ligi šampiona na impresivan način eliminisala Ajntraht.

Napoli se tako plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u osmini finala eliminisao Ajntraht sa ukupnih 5:0.

"Ovo je sjajan razultat, uživamo zajedno sa svim navijačima. Sada postaje od esencijalnog značaja da zadržimo stav iz sinoćnjeg meča, jer nismo startovali utakmicu tako kvalitetno kao obično, ali smo posle sve uradili kako je bilo potrebno", rekao je Spaleti.

Italijanski stručanj se osvrnuo i na izjavu menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole, koji je pre nekoliko dana rekao da je Napoli trenutno najjači tim u Evropi.

"To me ne čini ponosnim, nema nikakav uticaj na mene. To je igrica, koju svi znaju i koja ima za cilj stavljanje pritiska na druge. Da li da stavimo Napoli ispred Mančester sitija? Ako oni potroše 900 miliona evra u poređenju sa naših devet, postoji razlog. To je igrica kojom žele da nas uzdignu kako bi nas srušili", zaključio je trener Napolija.

Plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborili su Inter, Milan, Napoli, Čelsi, Mančester siti, Bajern, Real i Benfika.

Žreb četvrtfinala i polufinala Lige šampiona biće održan u petak u Nionu.

image