Srbija i Balkan

Abazović sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Crnogorski premijer sastanak će održati nakon akcije u kojoj je uhapšeno više policajaca
Abazović sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost© FOTO TANJUG/ MEDIABIRO

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za danas vanrednu šestu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon policijske akcije u kojoj je uhapšeno više policajaca.

Savet za nacionalnu bezbednost, pored Abazovića, čine i Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator MO, Marko Kovač, ministar pravde, Aleksandar Damjanović, ministar finansija , Boris Milić, vd direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, Milan Knežević, predsednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić, zamjenik predsednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore, javlja RTCG.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika, u skladu sa članom 6. Poslovnika Saveta za nacionalnu bezbednost, na sastanak su pozvani i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i predsednica Tužilačkog saveta Tatjana Begović, kao i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Savet za nacionalnu bezbednost nedavno je doneo zaključak kojim se Ministarstvo pravde zadužuje da formira međuresornu radnu grupu za sprovođenje odredaba Zakona o sudovima i Zakona o državnom tužilaštvu.

image