Sport

Bosna odustala od šanse za Olimpijske igre - nema novca, a ni igrača

"Zmajevi" su jedva obezbedili uslove za nastup na Evropskom prvenstvu, a takav poduhvat da pokušaju da se plasiraju u Pariz 2024. neće pokušavati da naprave

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sigurno neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Čelnici Košarkaškog saveza BiH saopštili su da su odustali od nastupa u pretkvalifikacijama za najmasovnije sportsko takmičenje.

Glavni razlog za odluku KSBiH je nedostatak novca i procena da se pozivu nacionalnog tima ne bi odazvali najbolji igrači.

"Postoji više razloga za tu odluku. Prvi je finansijski, a nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati", rekao je predsednik KSBiH Dalibor Miloš.

Miloš je objasnio da je vođstvo tamošnjeg saveza ovu odluku donelo u konsultaciji sa selektorom Adisom Bećiragićem, pošto se došlo do zaključka da najbolji igrači ne bi prihvatili poziv nacionalnog tima da igraju u pretkvalifikacijama.

Prošle godine, reprezentaciji BiH je novac za takmičenje na Evropskom prenstvu bio uplaćen tek nakon što su započeli nastup u svojoj grupi na završnom turniru koji se igrao u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.

"Zmajevi" su na tom takmičenju učešće završili u grupnoj fazi, na petom mestu grupe B, upisavši dve pobede i tri poraza u grupi sa Slovenijom, Nemačkom, Francuskom, Litvanijom i Mađarskom.

image