Rama: Nadam se da će nepotpisani sporazum postati nova stvarnost između "Kosova" i Srbije

Albanski premijer čestitao je četvorici učesnika jučerašnjih razgovora na Ohridu
Rama: Nadam se da će nepotpisani sporazum postati nova stvarnost između "Kosova" i Srbije© Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Albanski premijer Edi Rama oglasio se povodom jučerašnjih razgovora Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i čestitao "četvorici protagonista" na ohridskom dijalogu.

U razgovorima koji su trajali oko 12 sati učestvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, šef evropske diplomatije Žozep Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

"Nadam se da će uskoro nepotpisani sporazum postati nepovratna nova stvarnost između Kosova i Srbije, Albanaca i Srba, Zapadnog Balkana i Evropske unije", napisao je Rama na svom Tviter nalogu.

On je takođe naveo da se nada da se "đavo ne krije u detaljima" i da dogovoreni, ali nepotpisani sporazum nije još jedna "balkanska smicalica". Ako nije tako, po Raminom mišljenju, biće to "istorijski napred koji najavljuje dugo očekivano proleće u odnosima dve najveće balkanske nacije".