Sport

RT Balkan u Podgorici: Šta čeka Srbiju i čega se treba plašiti

U Podgorici se igra bratski derbi, a o meču fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije, za RT Balkan govorio je Dejan Panić, poznati sportski novinar dnevnog lista "Dan" i dugogodišnji dopisnik beogradskog "Sportskog žurnala"
RT Balkan u Podgorici: Šta čeka Srbiju i čega se treba plašiti© Facebook

Crna Gora će od 20.45 ugostiti selekciju Srbije u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Meč važi za bratski derbi susednih država, koje se nisu previše često sastajale u internacionalnim utakmicama.

Fudbalska javnost očekuje pravi spektakl, sa čime se slaže i naš sagovornik Dejan Panić.

"Od utakmice između Crne Gore i Srbije očekujem pravi fudbalski spektakl, što mislim da su fudbaleri obe reprezentacije zaslužili. Verujem da će se igrati tvrda i neizvesna utakmica. Srbija u meč ulazi kao favorit, ali baš kao što je rekao reprezentativac Stefan Savić ovde su znali da 'padaju' daleko jači rivali. Podsetiću vas samo da je Crna Gora u Podgorici znala da se vrati u meč kada je Holandija vodila 2:0 i na kraju izjednači. Odlično je igrala i protiv Turske, Engleske..."

Facebook

Crna Gora je dobro započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, savladavši tim Bugarske u gostima.

Dejan Panić je bio uz "sokolove" u Razgradu, izveštavajući sa lica mesta, imao je zanimljiva zapažanja i utiske sa tog meča.

"Nadao sam se da Crna Gora može da napravi sjajan start, a i tradicija dobrog započinjanja kvalifikacija je na njenoj strani. Ovo je osmi ciklus nekih kvalifikacija u kojem učestvuje reprezentacija i svaki je započet bez poraza."

"Crna Gora je odigrala izuzetno mudro. Prvo je prepustila incijativu domaćinu, po terenu koji je bio nenormalno klizav, a onda je krenula sa svojom igrom. Dvadesetak poslednjih minuta su bili izuzetno uzbudljivi, to je period nakon što je Crna Gora postigla gol. Tada su ređale šanse za oba tima, mogli su izabranici Miodraga Radulovića da postignu, ali i prime gol. Na kraju kad se sve sabere mislim da je Crna Gora zasluženo slavila i osvojila važna tri boda."

"Sokolovi" do sada se nisu nijednom plasirali na neko takmičenje. Mnogi misle da su im šanse sada veće nego ikada.

"Mnogo toga će da zavisi od junskog termina i utakmice protiv Mađarske sa kojom igramo u Podgorici. Mislim da je najrealnije da Srbija bude prva u grupi, a mi sa Mađarskom da se borimo za drugo mesto", zaključio je Panić.

image