Sport

RT Balkan u Podgorici pred gostovanje Srbije: Utakmica visokog rizika koja to nije

Ponedeljak 27. mart 2023. godine u Podgorici, dan u kome će od 20.45 snage odmeriti fudbalske reprezentacije Crne Gore i Srbije u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine održava u Nemačkoj, dan u kome nema "t" od tenzije
RT Balkan u Podgorici pred gostovanje Srbije: Utakmica visokog rizika koja to nijeGetty © Filip Filipovic

Danima unazad mediji, kako iz Srbije tako i iz Crne Gore, pišu o tenziji koja vlada pred meč koji je okarakterisan kao visokorizičan.

Portparol Fudbalskog saveza Crne Gore Branko Latinović na konferenciji za medije objasnio je da UEFA svaki meč kvalifikacija karakteriše kao visokorizičan, tako da se ni ovaj ne izdvaja.

Ipak, u Crnoj Gori za manje od nedelju dana se održava drugi krug predsedničkih izbora, zbog čega postoje podele u društvu. Upravo se sumnja da bi određena ekstremna grupa, koja podržava aktuelnog predsednika Mila Đukanovića, mogla da pravi određene provokacije. Mada mala je verovatnoća da će se i to desiti, zbog pojačanih mera bezbednosti.

Srdačan doček

"Orlove" su pri sletanju na aerodrom u Podgorici dočekali obožavatelji i veliki broj dece koja su želela da vide svoje idole i fotografišu se sa njima.  Ista situacija je bila ispred hotela i stadiona gde su obavili trening. Ni reprezentativci ni selektor Srbije nisu ostali imuni na srdačnu dobrodošlicu, što se jasno videlo iz svakog osmeha i komunikacije. 

Politički vrh Crne Gore ugostio delegaciju FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić, potpredsednik Branislav Nedimović i sekretar Jovan Šurbatović bili su gosti premijera Crne Gore Dritana Abazovića i njegovih saradnika u Skupštini Crne Gore, gde ih je sačekao i predsednik FSCG Dejan Savićević.

Dakle, u Podgorici se ne oseća nikakva tenzija već i više nego bratska atmosfera.

image