Srbija i Balkan

Udruženja Crnogoraca sa KiM pozivaju dijasporu da glasa za Mila: Njegova pobeda je garant stabilnosti

Udruženja Crnogoraca sa Kosova i Metohije pozvala su sunarodnike da u što većem broju glasaju za aktuelnog predsednika u drugom krugu izbora
Udruženja Crnogoraca sa KiM pozivaju dijasporu da glasa za Mila: Njegova pobeda je garant stabilnosti© Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Udruženja Crnogoraca sa tzv. Kosova, "Lovćen" i "Perper", pozvala su crnogorsku dijasporu da u što većem broju dođe u Crnu Goru i 2. aprila glasa za predsedničkog kandidata Mila Đukanovića.

Udruženja koja su se predstavila kao "dva najreprezentativnija udruženja na Kosovu koja predstavljaju prave Crnogorce beskrajno vole svoju maticu", pozvala su sve one koji su poreklom iz Crne Gore, a imaju pravo glasa 2. aprila, da svoj glas daju kandidatu pod rednim brojem 1, odnosno aktuelnom šefu države i kandidatu DPS Milu Đukanoviću, prenosi "CdM".

"Đukanović je jedini garant da će sačuvati Crnu Goru kao nezavisnu i samostalnu, da će država ostati multietnička i građanska, a samo pobeda Đukanovića garantuje i stabilnost regiona", navodi se u pozivu.

Protivkandidat Đukanoviću u drugom krugu izbora je Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad".

image