Srbija i Balkan

Arifi: Hil obećao da će o problemima Albanaca razgovarati sa Vučićem i Brnabić

Američki ambasador razgovarao sa predsednikom opštine Bujanovac o dogovorima iz Ohrida poručujući da su ove informacije važne za građane koji žive "u blizini dve granice"
Arifi: Hil obećao da će o problemima Albanaca razgovarati sa Vučićem i Brnabić© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izjavio je da je ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil obećao tokom današnjeg sastanka sa njim u Bujanovcu da će o problemima Albanaca iz tzv. preševske doline razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. 

Ambasador Hil je u Bujanovac došao i kako bi upoznao predsednika opštine sa onim što je dogovoreno u Ohridu između Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. 

"Ovo je područje u blizini dve međunarodne granice i smatram da je jako važno da građani koji ovde žive znaju šta se desilo u Ohridu i kakav je sadržaj sporazuma", rekao je Hil.

Dodao je i da je predsedniku opštine preneo da SAD u potpunosti podržavaju postignuti sporazum i da će se potruditi da ono što je dogovoreno bude primenjeno.

Poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi napisao je na svom Fejsbuk nalogu da su regionalna politička dešavanja, "legitimni zahtevi Albanaca" iz južnog dela centralne Srbije kao i izazovi i problemi sa kojima se suočavaju Albanci, bile teme o kojima je razgovarao sa Hilom.

image