Srbija i Balkan

Mandić: Naši glasovi biće presudni da Milatović pobedi, svi koji su glasali za mene podržaće i njega

U nedelju 2. aprila održava se drugi krug predsedničkih izbora, a glasači će u nedelju birati između kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i dosadašnjeg predsednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića
Mandić: Naši glasovi biće presudni da Milatović pobedi, svi koji su glasali za mene podržaće i njega© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Demokratski front je ponosan na borbu koju je vodio, nismo se povlačili, nismo se predali i zato će i u nedelju naši glasovi biti presudni da Jakov Milatović pobedi, a da Milo Đukanović i korupcija i kriminal budu poraženi, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

U nedelju 2. aprila održava se drugi krug predsedničkih izbora, dok je u prvom krugu 19. marta Mandić osvojio 19,32 odsto glasova.

"Prethodnih dana smo naporno radili, terenski obišli većinu naših glasača i uz pomoć našeg kol centra uspostavili dodatnu telefonsku komunikaciju sa svima i imam zadovoljstvo da obavestim javnost Crne Gore da će svi oni koji su glasali za mene na predsedničkim izborima, izaći drugog aprila i svojim glasovima podržati Jakova Milatovića", naveo je Mandić, a saopštio DF.

On je poručio da se Crna Gora nalazi pred vratima slobode.

"Nakon istorijskog 30. avgusta, kada smo porazili DPS, na korak smo do potpunog oslobođenja naše države. Drugog aprila zaokružujemo istoriju borbe koja je otpočela prije nego što su se mnogi od vas rodili. Toliko dugo traje borba za slobodu, toliko dugo se lomio tridesetogodišnji režim koji je bukvalno uradio sve da uništi Crnu Goru, a da na tom uništenju i siromašenju građana Milo Đukanović i njegova klika steknu ogromno bogatstvo", navodi Mandić.

Dodaje da je ova bitka veća od svakoga pojedinačno.

"Zato DF daje vlastiti doprinos da svi budemo kao jedan i snažno uđemo u još jednu borbu, ali ne više na ulici, ne pred kordonima, ne kroz oblake suzavaca i bojnih otrova, nego sa olovkom u ruci – da svojim glasom pošaljemo u prošlost režim Mila Đukanovića. Naš cilj je da pobedi pomirena Crna Gora, da pobedi dogovor i zajedništvo, da pobedi budućnost i razumevanje, da budemo najbliži jedni drugima, da pobedimo one koji nas dele i da njihovim odlaskom u prošlost oslobodimo Crnu Goru od familijarne despotije kako bi obezbedili bolji život za svakog čoveka", istakao je Mandić.

Ova pobeda, kaže on, treba da bude pobeda zrelosti i tolerancije.

"Jer je Crna Gora zemlja svih nas, a ne samo jedne partije i jednog autokrate. Glasamo za slobodu, za pretke i potomke, da pobedimo Mila Đukanovića - glasamo za Jakova Milatovića", zaključio je Mandić.

Glasači će u nedelju birati između kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, koga su podržale sve stranke pobednice na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, i dosadašnjeg predsednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića.

image