Rusija

Volodin: Zapadne lidere čeka Međunarodni tribunal

Zapadni politički sistem je degradirao, zajedno sa njim i njegovi lideri, koji ne samo da su izgubili autoritet, već su optuženi za mnogobrojne krivične predmete i afere, napisao je ruski zvaničnik
Volodin: Zapadne lidere čeka Međunarodni tribunalwww.globallookpress.com © Icana News Agency

Evropski i američki političari koji su odgovorni za sukobe u širom sveta, treba da budu izvedeni pred međunarodni sud i zasluženo kažnjeni, napisao je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na Telegramu.

"Njihove odluke dovele su do krvoprolića, razaranja, miliona žrtava i tragičnih sudbina u Jugoslaviji, Libiji, Iraku, Siriji, Avganistanu, a danas i u Ukrajini", naveo je Volodin.

Zapadni politički sistem je degradirao, zajedno sa njim i njegovi lideri, koji ne samo da su izgubili autoritet, već su optuženi za mnogobrojne krivične predmete i afere, napisao je Volodin.

"I ovi ljudi su dali sebi za pravo da uče ceo svet kako se živi", rekao je on.

"Donald Tramp je optužen za višemilijonsku prevaru. Bivši američki predsednik je krivično gonjen. Ista sudbina preti i Bajdenu. Razloga ima dovoljno. Optužen je za korupciju u Ukrajini i korišćenje svog službenog položaja, kao i za to što su u njegovoj kući pronađena tajna dokumenta", naglasio je on.

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi osuđen je na zatvorsku kaznu zbog korupcije i pokušaja da podmiti sudiju, a Angelu Merkel je nemački ustavni sud optužio za pristrasnost i kršenje principa jednakih mogućnosti političkih partija, istakao je predsednik Državne dume Rusije.

Prema njegovim rečima, svedoci smo da svi oni odgovaraju za manje teške zločine od onih koje su zaista počinili.

image